Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / / Trouwfotograaf Bruidsfotograaf Rotterdam

Trouwfotograaf Bruidsfotograaf Rotterdam

Trouwfotograaf of Bruidsfotograaf in Rotterdam nodig? Bekijk deze pagina van MooiBelicht Fotografie. Of bel direct: 06-50207140

Sharing is caring

Openingstijden

Maandag 24 uur geopend
Dinsdag 24 uur geopend
Woensdag 24 uur geopend
Donderdag 24 uur geopend
Vrijdag 24 uur geopend
Zaterdag 24 uur geopend
Zondag 24 uur geopend

Adres

Straat Boezemweg 23J
Postcode 2641KG
Stad Pijnacker
Telefoon 06 50207140
Email [email protected]
Website Trouwfotograaf Bruidsfotograaf Rotterdam
SocialMedia
Diensten Bruidsfotograaf | Bruidsfotografie | Trouwreportage | Bruidsreportage | Trouwfoto’s | Trouwfotografie | Trouwfotograaf | Workshop Bruidsfotografie | |

We kunnen er niet omheen. Door de pandemie zijn er momenteel allerlei extra regels aan de orde  en we kunnen niets anders dan hopen dat het binnen niet al te lange tijd weer helemaal normaal wordt.

Waar de regels momenteel vooral op zijn aangepast, is het aantal aanwezigen op de huwelijksvoltrekking en het bruiloftsfeest. Op de site van de gemeente Rotterdam zelf (https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/trouwen/ ) kun je alle specificaties vinden.

Wat er echter niet verandert, is dat vrijwel elk bruidspaar deze memorabele dag in de herinnering wil houden door middel van foto’s en daar heb je een professionele trouwfotograaf in Rotterdam voor nodig. Overigens wordt het nog steeds door vrijwel iedereen een bruiloft genoemd, een huwelijk, maar ook een geregistreerd partnerschap kan uitgebreid gevierd en gefotografeerd worden.

Het is zelfs zo dat het aantal huwelijken daalt en partnerschappen stijgt sinds de 70er jaren van de vorige eeuw. Toen werden er rond de 125.000 huwelijken per jaar afgesloten, in 2020 waren dat er 50.000 en 25.000 partnerschappen.

Voor de gemeente Rotterdam liggen die cijfers op ongeveer 3000 en 1000 en met 4000 bruiloftsfeesten per jaar is er aardig wat werk te vinden voor een trouwfotograaf.
 

De kern van goede bruiloftsfotografie

Foto’s nemen kunnen we vrijwel allemaal, gekker nog, velen onder ons doen het bijna dagelijks. Door de opkomst van de smartphone met steeds uitgebreidere fotografeermogelijkheden nemen we te pas en te onpas foto’s over van alles en nog wat, vooral van onszelf via een selfie. Trouwfotografie gaat toch wel een stukje verder.

Natuurlijk kun je alle aanwezigen op een bruiloft vragen voortdurend foto’s te maken met hun mobieltje, maar dat is nogal storend, zeker als er veel geflitst wordt. Het voordeel daarvan is dat je na afloop een enorme verzameling foto’s hebt en nog gratis ook.

De bruiloftsfotograaf is vooral onopvallend, behalve op de momenten dat er staatsiefoto’s van het bruidspaar met vrienden, familie, kinderen of romantisch op een fotoshoot genomen moeten worden. Hij of zij beweegt geruisloos door het publiek en weet feilloos de meest perfecte momenten op de gevoelige plaat vast te leggen. Het is daarbij de kunst niet alleen het moment te vatten, maar vooral de emotie weer te geven van dat moment.

De kern van goede trouwfotografie ligt niet alleen in de foto’s zelf, maar in het gevoel dat ze teweeg brengen bij het doorbladeren van het fotoboek.
 

Wat deze website voor de trouwfotograaf kan betekenen

In het pre-internettijdperk waren we voor het zoeken naar bedrijven afhankelijk van de Gouden Gids. Die functie is in zijn geheel overgenomen door het wereldwijde web. Met het simpel intikken van een zoekwoord als trouwfotografie, huwelijks- of bruiloftsfotograaf vind je talloze resultaten. Van daaruit kun je op je gemak daar doorheen bladeren tot je de beste trouwfotograaf voor jouw bruiloft hebt gevonden.

Deze website is een soort van online Gouden Gids van Rotterdam en maakt het nog gemakkelijker en sneller om tot dat gewenste doel te komen. Trouwfotografen uit Rotterdam, of beter gezegd beschikbaar in Rotterdam, kunnen hier een bedrijfspagina aanmaken, en alle aangemelde fotografen zijn in een duidelijk overzicht gemakkelijk te vinden met alvast een stukje basis als kennismaking.

Vanuit die bedrijfspagina kan voor verder onderzoek eenvoudig doorgeklikt worden naar de thuispagina van de betreffende bruiloftsfotograaf.
 

Waaraan herken je een goede huwelijksfotograaf?

Als toekomstig echtpaar in Rotterdam wil je natuurlijk de mooiste foto’s, de beste fotoreportage en dat natuurlijk tegen de laagst mogelijke prijs. Dat laatste is sowieso belangrijk, want een bruiloft loopt toch al in de papieren.

In principe begint de kennismaking al op deze pagina, met een leuke, overzichtelijke bedrijfspagina, mogelijk opgesierd met enkele, treffende en karaktervolle voorbeeldfoto’s.

De volgende stap is het klikken naar de website van de trouwfotograaf zelf en het bestuderen wat deze zoal te bieden heeft. Opnieuw zijn voorbeelden van eerder gedane reportages van belang, want die geven een indruk van hoe de fotograaf werkt, vooral qua stijl.

De derde stap is een gesprek met de fotograaf, of er een klik is, hoe de man of vrouw werkt, over wat de wensen van het bruidspaar zijn en hoe de eindvorm eruit moet zien.

Uiteraard doe je dit proces met meerdere fotografen en vraag je om een offerte.

Net als bij het uiteindelijke resultaat van de trouwfoto’s, het oproepen van een emotionele weergave van die mooie dag, is het van groot belang dat de connectie met een fotograaf ook een goed gevoel geeft. Hij of zij is namelijk nogal persoonlijk betrokken bij de bruiloft, nietwaar?
 

Wat zijn eigenlijk de kosten voor een trouwfotograaf in Rotterdam?

Het zal je niet verbazen dat de prijzen van een huwelijksfotograaf in Rotterdam behoorlijk uiteenlopen. Dat is dan ook gelijk de reden waarom je als bruidspaar offertes aanvraagt.

Daarnaast is het natuurlijk maar net de vraag wat je allemaal wilt laten fotograferen, hoe het trouwalbum eruit moet gaan zien, of er al dan niet een aparte fotoshoot op een romantische plek bij moet komen. Ook de tijdsduur van het geheel is van belang en of er misschien een 2e fotograaf nodig om alles op de plaat te krijgen.

Als je uitgaat van een totaalpakket met alle voorgaande factoren inbegrepen en een werktijd van ongeveer 60 uur, dan ben je tussen de €2500 en €3000 kwijt. Voor dat geld heb je dan wel een professional en kun je er bijna zeker van zijn dat je de gewenste foto’s geleverd krijgt met alle zorg erbij.

Er worden ook wel uurprijzen genoemd en die vallen dan tussen de €80 en €120 per uur. Daarnaast is er natuurlijk altijd de mogelijkheid goedkoper uit te zijn met een hobbyfotograaf, maar dat biedt altijd minder zekerheid, terwijl je toch op zijn minst zo’n €1000 kwijt bent.

Trouwen is duur en een goede trouwfotograaf hoort daar zeker bij. Het kan beslist geen kwaad ook bij de keuze ervan rustig de tijd te nemen, want de goede fotograaf zal dat zeker ook doen als het gaat om van jullie bruiloft de meest perfecte reportage samen te stellen.