Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / / Terrasoverkappingen Veranda Rotterdam

Terrasoverkappingen Veranda Rotterdam

Terrasoverkappingen Veranda Rotterdam

Sharing is caring

Openingstijden

Maandag 09:00 - 17:00
Dinsdag 09:00 - 17:00
Woensdag 09:00 - 17:00
Donderdag 09:00 - 17:00
Vrijdag 09:00 - 17:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Adres

Straat Nijverheidslaan 2-B
Postcode 5121 MN
Stad Rijen en Rotterdam. Doorgaans door heel Nederland
Telefoon 085-060 0175
Email [email protected]
Website Terrasoverkappingen Veranda Rotterdam
Diensten Specialisten voor onder ander uw: Veranda's | Overkappingen | Terrasoverkappingen | Tuinhuis en Schuurtje met overkapping. |

Veranda kopen

 

Veranda Rotterdam

Een veranda laten bouwen? Je hebt er al vaak over nagedacht, maar telkens is het er niet van gekomen. De zomer is weer voorbij, het lekker buiten zitten houdt dan ook op.  Dit moet volgend jaar anders denk je bij je zelf! Deze keer ga je informeren en uitzoeken hoe een veranda te bouwen aan je huis, of in je tuin, hoor ik je denken. Deze keer kan niets of niemand je tegenhouden, die veranda gaat er komen! Laat ik hieronder al vast wat voordelen opsommen die een veranda met zich meeneemt!

 • In bijna alle gevallen is er geen bouwvergunning nodig voor het bouwen van een veranda. Verderop in dit artikel ga ik hier nog even verder op in.
 • Er is ook goed nieuws voor je portemonnee! Een veranda werkt namelijk waarde verhogend voor je huis. Goed om te weten, en zeker wanneer je in de toekomst verhuisplannen hebt, is dit een heel fijne bijkomstigheid aan het hebben van een veranda.
 • Een veranda geeft een luxe uitstraling aan je huis. Het ziet er toch prachtig uit zo een veranda? Een veranda straalt pure klasse uit, en onderscheid je van andere huizen die geen veranda hebben. Prachtig gewoon!
 • Je creëert als het ware een extra ruimte in je huis. Ideaal voor het ontvangen van familie of vrienden, onder het genot van een hapje en een drankje. Maar je kunt je veranda natuurlijk inrichten zoals je het zelf wilt. Je kunt er ook een televisiekamer van maken, of een hobbykamer, of iets helemaal anders, zolang het maar je woongenot vergroot.
 • Een veranda kan compleet op maat worden gemaakt, helemaal naar jou wensen! Dit is wel significant duurder dan een standaard veranda. Je kunt zelf de maten bepalen, welke materialen er gebruikt moeten gaan worden en wat voor kleuren je gaat gebruiken.
 • Er zijn diversen materialen beschikbaar waarmee je een veranda kunt bouwen, zoals hout, aluminium of kunststof. Er is tegenwoordig ontzettend veel keuze.

 

Wat wordt er nu eigenlijk onder een veranda verstaan?

Een veranda is niet meer, maar zeker ook niet minder, dan een verlengstuk van je huis. Een extra kamer als het ware. Een veranda is heerlijk, zowel in de winter, als in de zomer. Een veranda houdt de kou buiten en de warmte binnen. Je zult geen last hebben van de snel wisselende weersomstandigheden, je kunt er het hele jaar door heerlijk van genieten. Je kunt er heerlijk je bezoek in ontvangen. En natuurlijk kun je er zelf lekker in zitten wegdromen.

 

Verschil tussen veranda en terrasoverkapping.

Wanneer we het hebben over een veranda bedoelen we een overkapping die aan 1 zijde vast aan je huis zit. Een terrasoverkapping kan dan weer overal in je tuin worden geplaatst.

 

Welke materialen kun je gebruiken voor het bouwen van je veranda?

Er zijn 3 materialen die het meest gebruikt worden voor het neerzetten van je veranda;

 • Een houten veranda, hout is heerlijk makkelijk om mee te werken. Wanneer je hout gebruikt kun je lekker grote ramen plaatsen, die lekker veel licht binnenlaten. Daarnaast is een groot voordeel van het gebruiken van hout dat het zo goed isolerend is. En hout geeft een heerlijk warme uitstraling, en het ziet er ook prachtig uit. En dit zowel bij moderne als landelijke huizen. Je kunt hout makkelijk voorzien van een likje verf zodat je een houten veranda een heel eigen smoel kunt geven. Hout vergt wel significant meer onderhoud dan de andere materialen, want het is een natuurlijk product wat te lijden heeft onder de weersomstandigheden. Rotting en verkleuring zijn constant een gevaar voor het hout, dus regelmatig onderhoud is wel noodzakelijk. Zorg er dus voor dat je een goede kwaliteit hout uitzoekt die bestand is tegen de allerlei weersomstandigheden. Wanneer je kiest voor kwalitatief hoogstaand hout houdt er dan wel rekening mee dat je duurder uit zult zijn dan wanneer je je veranda wilt laten optrekken uit aluminium of PVC.  Wanneer je budget eerder beperkt is, is hout misschien niet de beste keuze, en kun je beter voor PVC gaan.

 

 • Een aluminium veranda, met een aluminium veranda ben je verzekerd van een zeer lange levensduur. Aluminium veranda’s zijn gewoonweg niet kapot te krijgen, ze zijn echt ontzettend stevig. Ook wanneer het flink stormt zal een aluminium veranda niet zomaar het loodje leggen. Dat dit materiaal zo sterk is, heeft ook als voordeel dat je er grote overkappingen kunt maken zonder een dik profiel. Je krijgt zo echt een loeistrakke veranda die perfect past bij een modern huis. Ook qua isolerende werking zit je met een aluminium veranda meer dan goed. En wat je ook graag wilt horen is dat er nauwelijks onderhoud nodig is, ideaal toch?

 

 • Een veranda van PVC kunststof, wanneer je gebonden bent aan een niet zo hoog budget, is de PVC veranda, bij uitstek de veranda voor jou. Kunststof is goedkoper dan hout of aluminium, het prijsverschil kan echt aanzienlijk zijn, en dat is in deze tijden heel erg welkom. Ook voor de PVC veranda geld gelukkig dat er zeer weinig onderhoud voor nodig is. PVC is verkrijgbaar in diverse fraaie kleuren. Wanneer je grote oppervlakken moet overbruggen in je veranda zul je zien dat het profiel wel dikker is dan bij aluminium, dit omdat kunststof minder sterk is dan aluminium. Een ander nadeel is dat kunststof niet dezelfde warme, uitstraling heeft als hout. Ik zou dan ook enkel kiezen voor een PVC veranda wanneer je budget hier om vraagt.

 

Heb je een bouwvergunning nodig voor het bouwen van een veranda?

In Nederland is het zo dat voor bijna alles wat je wilt bouwen een bouwvergunning nodig is, soms gaat dat heel veer. Het goede nieuws is dat dat voor een veranda bijna nooit een bouwvergunning nodig heeft, zolang je je houd aan onderstaande restricties:

 1. Je veranda mag maar uit een enkele bouwlaag bestaan.
 2. De veranda dient gebruikt te worden voor het verhogen van je woongenot.
 3. De veranda dient aan de bestaande woning gebouwd te worden.

Dit zijn geen van allen onoverkomelijke regels, dus eigenlijk kunnen we wel stellen dat er bijna nooit een bouwvergunning nodig is voor je veranda. Maar ik wil je toch het advies geven om voordat je met de bouw van je veranda begint, even te informeren bij de gemeente Rotterdam, of er nog lokale beperkingen gelden, je weet het maar nooit. Dit voorkomt een hoop ergernis, en eventuele kosten.

 

Ik heb besloten om een veranda of een overkapping te gaan bouwen, hoe kies ik een veranda?

Je hebt nu ondertussen een idee wat voor veranda je wilt gaan bouwen, en welke materialen je gaat gebruiken.  Wanneer je nog vragen hebt kun je het best eens langs gaan bij een bouwbedrijf in Rotterdam, je kunt daar vrijblijvend advies inwinnen, en tegelijkertijd ook een kijkje nemen in de showroom. Je zult verstelt staan van de diverse mogelijkheden die er tegenwoordig zijn op het gebied van veranda’s.

De volgende stap is om een offerte aan te vragen, maar voordat je dat doet is het aan te raden om na te denken of je zelf de veranda wilt gaan bouwen, en alleen alle benodigdheden wilt gaan aanschaffen, of dat je de bouw gaat ver laten aan een bouwbedrijf, voor wie dit dagelijks werk is. Wanneer je handig bent, kun je zelf aan de slag gaan, samen met een paar handige maten. Het zelf bouwen heeft natuurlijk als voordeel dat je flink goedkoper uit zult zijn. Maar je moet er toch echt verstand van hebben om zelf tot de bouw over te gaan, wanneer je dat niet hebt, kun je uiteindelijk duurder uitkomen dan dat wanneer je de bouw zou hebben uitbesteed aan bouwbedrijf wat wel kundig is.

Wanneer je de offerte hebt ontvangen, kun je de offerte ondertekenen en opsturen, en een afspraak gaan maken wanneer de bouw van de veranda kan starten

Of je nu een overkapping in Rotterdam wilt aanschaffen en laten, of waar dan ook, er zijn altijd bouwbedrijven en winkels in de buurt, die dit karwei voor je willen oppakken. Ga eens een kijkje nemen op hun website, of ga een keer langs bij zo een bedrijf, en doe indrukken op in hun showroom. Vraag vrijblijvend advies, de mensen aldaar willen je graag je helpen. Ze hebben jarenlang ervaring en helpen je graag op weg.  Ook wanneer je besluit om je droomveranda zelf te bouwen zullen zij je vrijblijvend willen voorzien van tips en trucs om de bouw tot een goed einde te brengen.

Het aanvragen van een offerte, of het vragen van advies kan tegenwoordig allemaal heel makkelijk online, via de websites van de verschillende bouwbedrijven. Het is niet meer dan een kwestie van het invullen van een formulier waarop je je adres gegevens invult en je email adres, en natuurlijk kun je al je vragen kwijt die je hebt. Het gemak dient te mens!

Wanneer je veranda er dan uiteindelijk staat, zul je heel snel inzien dat je huis er flink op vooruit is gegaan, en niet alleen qua verkoopwaarde, het ziet er gewoon heel erg mooi uit! Je kunt nu gaan genieten van je veranda, kruip in een goed boek, met een glas wijn erbij, of maak er een heerlijk feestje van!

Veel plezier met je veranda! Geniet er van!

 

Veranda kopen