Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / / Stukadoor-stucen-betoncire-stukadoren-Stucadoorsbedrijf Rotterdam-Stukadoor24.nl

Stukadoor-stucen-betoncire-stukadoren-Stucadoorsbedrijf Rotterdam-Stukadoor24.nl

Wij heten u welkom op de gemeentesite van de stad Rotterdam, een initiatief dat te vergelijken is met de vroegere Gouden Gids. Elk stukadoorsbedrijf kan hier een plaatsje krijgen met de bedoeling om klanten, die op zoek zijn naar een stukadoor, een helder en snel beschikbaar overzicht te geven van de mogelijkheden op dat gebied in Rotterdam.

Sharing is caring

Openingstijden

Maandag 00:00 - 24:00
Dinsdag 00:00 - 24:00
Woensdag 00:00 - 24:00
Donderdag 00:00 - 24:00
Vrijdag 00:00 - 24:00
Zaterdag 00:00 - 24:00
Zondag 00:00 - 24:00

Adres

Straat Straat van Rotterdam
Website Stukadoor-stucen-betoncire-stukadoren-Stucadoorsbedrijf Rotterdam
Diensten Stucadoor | Stucadoorsbedrijf | Stucwerk repareren | Wandafwerking | Plafondafwerking | Latex spuiten | Pleisterwerk | Spackspuiten | Betonlook | Spachtelputz | Betoncire | Stucadoor prijzen | Stucadoor offerte | Goedkope stucadoor | Stucen | Gipsplaten afwerken |Badkamer stucen | Spuitwerk plafond | Buitenmuur stucen | Stukadoren |

Wij heten u welkom op de gemeentesite van de stad Rotterdam, een initiatief dat te vergelijken is met de vroegere Gouden Gids. Elk stukadoorsbedrijf kan hier een plaatsje krijgen met de bedoeling om klanten, die op zoek zijn naar een stukadoor, een helder en snel beschikbaar overzicht te geven van de mogelijkheden op dat gebied in Rotterdam. Natuurlijk kunt u ook zoekcriteria intypen op Google en zo een lijst krijgen, maar hier kunt u met stukadoorsbedrijven kennismaken door middel van een korte overzichtelijke startpagina en vandaar eventueel ook zelf de site bezoeken van een stukadoor in de Maasstad. Wij beperken gewoon het aantal klikken voor u bij relevante informatie aanbeland en u kunt zo veel sneller de diverse bedrijven in Rotterdam met elkaar vergelijken.

Een stukje historie

Hoewel de gemiddelde consument slechts een stukadoor zal inhuren voor praktische redenen, het is altijd leuk en leerzaam iets over de geschiedenis van dit ambacht te weten te komen. Nederland heeft al eeuwenlang een gildetraditie, alwaar de diverse ambachtelijke vakmensen ondergebracht zijn. Deze verenigingen van vakgenoten zijn al terug te vinden in de 13e en 14e eeuw, zoals het St.-Eloysgilde in 1413, waar timmerlieden en meubelmakers bij waren aangesloten. Dat gildegebeuren was overigens in andere delen van Europa al langer bekend, maar vanaf dat moment is het een echte traditie geworden in ons land. Er is echter nooit een afzonderlijk gilde gevormd voor stukadoors. Pas in de 18e eeuw werd met name het verfraaien van wanden en plafonds populair, maar gedaan door voornamelijk stukadoors uit Italië. Stucwerkers waren mogelijk wel aangesloten bij het Sint Lucasgilde voor kunstschilders en beeldhouwers en het werk van aangesloten vaklieden lag dus meer op het kunstzinnige dan het puur praktische afwerken van een muur. Tegenwoordig hebben we het Neerlandsch Stucgilde, die zich overigens ook meer toelegt op decoratie en restauratie. De, zeg maar, huis-tuin- en keukenstukadoors in Rotterdam, zijn echter wel degelijk ambachtslieden met een goede opleiding en essentieel in het proces van huizenbouw.

De werkzaamheden van een stukadoor

Om misverstanden te voorkomen moet er wel medegedeeld worden dat het gebruik van de letters c en k hier en daar door elkaar gebruikt worden. Stukadoor schrijft men meestal met een k, maar het ambacht dat hij of zij uitvoert heet stucen of stucwerk. Het werk dat een stukadoor doet, heeft alles te maken met de afwerking van muren of wanden en plafonds. Dat kan bij nieuwbouw, maar ook bij oudere woningen indien deze gerestaureerd worden of gewoon aan een opknapbeurt toe zijn. Normaal gesproken zijn muren en plafonds gemaakt van beton of bakstenen en dat ziet er eigenlijk niet uit, tenzij je een fan van een van beide bouwwijzen bent. Het vervelende echter is dat je met een betonnen of bakstenen muur vrij weinig kunt, hoewel er op beton nog wel te sauzen valt. Wil je echter een goede, bestendige en netjes afgewerkte ondergrond voor bijvoorbeeld schilderwerk of behang, dan pleistert de stukadoor die tegen je wanden of plafond. Het is echter ook mogelijk iets heel speciaals met stuc te doen en dat is sierwerk, waarbij de stukadoor met speciale materialen zo aan het werk gaat dat er een patroon op de wand ontstaat, dat meteen kan dienen als eindproduct. Op Stucadoor-Weetjes.nl ( ziet u dat stucadoor hier met een c geschreven wordt) vinden we een lijst van mogelijke diensten die een stukadoor kan leveren, tezamen met gemiddelde prijzen om u een idee te geven hoeveel het allemaal kan kosten. Laten we aan de hand van die lijst eens kijken wat deze ambachtsman in Rotterdam allemaal kan doen in uw huis.

• Behangklaar stucen Eigenlijk is dit de basisvorm van het afwerken van een muur met pleister, waarbij een laag aangebracht wordt waarop eventueel andere handelingen kunnen worden uitgevoerd. Eén van die handelingen is het aanbrengen van behang, vandaar de naam. Het gaat hier om het opvullen van gaten en oneffenheden en vervolgens egaliseren van de muur. De allereerste laag pleisterwerk wordt raaplaag genoemd en dat is een laag mortelspecie van minstens 5 mm dik. Vervolgens komt er een volgende laag op, die zodanig haaks en vlak is dat ze optimaal geschikt is om behang op aan te brengen.

• Sausklaar stucwerk Een wand, muur of plafond, die men wil schilderen of sauzen, is gladder dan een behangklare muur. Het is immers geen gezicht als er nog allerlei oneffenheden te zien zijn, zelfs na het schilderen. Normaal gesproken gebeurt dat door het aanbrengen van een laatste dunne pleisterlaag om die gladheid te bewerkstelligen.

• Raapwerk We hebben de raaplaag al even genoemd, de eerste, dikke pleisterlaag op een wand, vaak in vochtige ruimten. Een dergelijke laag werkt uitstekend als basisondergrond en vormt een sterke verdediging tegen vocht van buitenaf.

Spackspuitwerk Spack is een mix van kalk en kunsthars, die met behulp van een spuitmachine op een muur of plafond wordt aangebracht. Omdat spackspuiten een korrelachtige afwerking veroorzaakt, is deze methode niet alleen relatief goedkoop, maar uitstekend geschikt voor plafonds en het aanbrengen van structuur en kleur.

• Sierpleister In deze vormen komen we de kunstenaars onder de stukadoors tegen. Door het aanbrengen van stevig pleisterwerk kan hij werken met een grote variatie aan structuur en kleur, patronen aanbrengen en wanden creëren waar niets meer aan gedaan hoeft te worden. Soorten sierpleister zijn onder andere: o Spachtelputz: korrelachtig in vele kleuren verkrijgbaar o Granol: grove structuur als waaiers en boomschors o Rustiekputz: Grovere vorm van spachtelputz • Plafond stucen Over het algemeen zal de stukadoor hier een gipslaag op het plafond aanbrengen van 3 tot 5 mm dik. Hierdoor wordt het plafond geschikt gemaakt voor een eventuele verdere behandeling als spackspuiten of sauzen.

Schuurwerk In dit proces worden muren en/of plafond met een laag mortel afgewerkt met een zogenaamde draaiende schaduwwerking. Dit veroorzaakt een heel apart patroon bij een bepaalde lichtinval. Deze manier van afwerken is isolerend, sauzen is niet meer nodig en door het ademend vermogen heel geschikt voor vochtige ruimtes. Mocht u voorheen nog niet zo het belang van een goede stukadoor in Rotterdam inzien, en misschien zelf wel aan de gang willen gaan, dan weet u nu dat een echte ambachtelijke vakman dingen met uw muren en plafond kan bereiken die u nooit gedacht had.