Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Wonen / Huis en Tuin / Dit mag niet ontbreken in je nieuwe woning

Dit mag niet ontbreken in je nieuwe woning

Sharing is caring

Wanneer je eindelijk een woning in Rotterdam hebt gevonden en mag starten met het inrichten zijn er een aantal dingen die zeker niet mogen ontbreken. Zo kun je je huis smart maken met verschillende gadgets en hiermee je woongenot verhogen. Door het plaatsen van slimme technologieën in je huis hoef je bijvoorbeeld geen lichtschakelaar meer aan te raken en vraag je aan je persoonlijke assistent om je favoriete radiozender aan te zetten. Naast de luxe die het met zich meebrengt is het ook nog eens goed voor je portemonnee.

Van huis naar smarthome

Als je een nieuwe woning hebt is dit een goed moment om te starten met het maken van een smarthome. Je kunt namelijk nog overal bij en dit maakt het installeren extra eenvoudig. Waar je rekening mee moet houden bij het starten is de basis. Er zijn namelijk verschillende merken die een smarthome basis aanbieden, zoals Google of Apple bijvoorbeeld. Aan de basis die je kiest kun je dan weerr verschillende slimme technologieën koppelen. Kies altijd voor een basis die compatibel is met een groot aantal andere merken. Anders kun je het straks niet koppelen en moet je toch alles weer individueel bedienen en dit wil je niet. Houd er ook rekening mee dat alles gaat via je netwerk, zowel draadloos als bedraad. Het plaatsen van een aantal extra wifi punten kan dus erg belangrijk zijn voor de toekomst.

Start klein en later uitbreiden

Zodra je hebt gekozen voor een basis wordt het tijd om slimme technologieën toe te passen. Een mooie toevoeging zijn de Philips hue lampen in het begin. De slimme verlichting is uiterst makkelijk te installeren en altijd verder uit te breiden. Je kunt dan ook het beste starten met een hue starter kit en later extra lampen toevoegen. Met slimme verlichting kun je snel resultaat boeken en kijken of een smart home bij jou past. Camera’s, thermostaat en meer Een smarthome kun je zo ver uitbreiden als je zelf zou willen. Er zijn tegenwoordig veel producten verkrijgbaar die je kunt koppelen. Denk aan slimme camera’s met gezichtsherkenning en thermostaten die je helpen je energierekening laag te houden.