Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Transport en Logistiek / Internationale Zeevracht Expeditie voor de MKB-Ondernemer

Internationale Zeevracht Expeditie voor de MKB-Ondernemer

Sharing is caring

Als het aankomt op logistiek zijn we meer dan ooit met elkaar verbonden. De vooruitgangen in transport en technologie hebben ervoor gezorgd dat ook kleine en middelgrote ondernemers hun producten en diensten op de wereldmarkt kunnen brengen. Voor MKB-ondernemers die overwegen internationaal te gaan, kan het begrijpen van zeevrachtexpeditie nuttig zijn. Daarom duiken we hier even in de wereld van logistiek forwarding en enkele nuances van internationale zeevracht die een mogelijke rol kunnen spelen in een effectief logistiek verkoopplan voor je business model. 

 

Wat is zeevrachtexpeditie?

Zeevrachtexpeditie omvat een serie van uiteenlopende processen voor het verzenden of ontvangen van goederen via de zee, van de ene plaats naar de andere. Een expediteur, ook wel een forwarder genoemd, speelt hierbij een cruciale rol. Dit zijn de specialisten in het beheren van transport van goederen en de bijkomende documentatie en voorschriften.

 

Waarom Zeevracht?

Met de vele manieren die je kunt kiezen om goederen internationaal te verzenden, is zeevracht nog altijd een van de meest kosteneffectieve methoden, met name voor bulkgoederen. Het is eveneens milieuvriendelijker in vergelijking met luchtvracht, wat potentieel kan bijdragen aan een lagere koolstofvoetafdruk voor de ondernemer. 

 

Een expediteur kiezen

Voor MKB-ondernemers is het kiezen van de juiste expediteur in forwarding van vitaal belang. Je wilt iemand die ervaring heeft met jouw soort goederen, de bestemmingen waarnaar

 

je verzendt, en die begrijpt wat er nodig is om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. 

Een goede expediteur zoals Broekman Rotterdam helpt je graag verder bij het navigeren door de soms ingewikkelde wereld van internationale handelsregels en regelgeving.

 

Belangrijke overwegingen bij (inter-)nationale zeevracht

1. Verpakkingsvereisten: Prioriteit nummer-1 is dat producten goed verpakt zijn voor zeevracht. Denk aan omstandigheden zoals vocht, temperatuurverschillen en ruwe behandeling.

2. Documentatie: Kan in vele vormen variëren, afhankelijk van de bestemming. Wees in ieder geval op de hoogte van enkele essentiële documenten voor de vrachtbrief, de factuur en het certificaat van oorsprong.

3. Verzekering: Hoewel goede expediteurs zorgvuldig werken, kunnen er ook wel eens dingen misgaan. Zorg ervoor dat je goederen adequaat verzekerd zijn tegen mogelijke schade of verlies tijdens het transport.

4. Douane: Het is wijs om jezelf te informeren over mogelijke invoerrechten of belastingen die wel eens van toepassing kunnen zijn op de verzending of import van je producten bij aankomst op de bestemming in betrekking.

5. Klantenservice: Goede communicatie met jouw klanten is een fortuin waard. Zorg er daarom voor dat je goed bereikbaar bent en de essentiële distributiekanalen eenvoudig kan benaderen.