Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Onlinewinkel-Webwinkels / Tips bij het kopen van vuurwerk in Rotterdam

Tips bij het kopen van vuurwerk in Rotterdam

Sharing is caring

Jaarlijks zijn er talloze mensen die siervuurwerk kopen in Rotterdam. Er komt echter van al les en nog wat kijken bij het kopen van vuurwerk, wat betekent dat het slim is om jezelf voor te bereiden op wat je kunt verwachten. Lees de tekst hieronder goed door voor een aantal praktische tips bij het kopen van vuurwerk in Rotterdam.

 

Kies voor een legale aanbieder

Ga je vuurwerk kopen in Rotterdam, doe dit dan bij een erkend vuurwerkpunt. Een legale aanbieder van vuurwerk beschikt over een officiële vergunning van de gemeente of van de provincie. Met behulp van dit overzicht van vuurwerkwinkels in Rotterdam vind je gemakkelijk een vuurwerkwinkel bij jou in de buurt.

 

Vermijd illegaal vuurwerk

Voorkom de aanschaf van illegaal vuurwerk. Er zijn bepaalde vuurwerksoorten, waaronder F3 categorie vuurwerk, die als illegaal en verboden worden beschouwd in Nederland. Sinds december 2020 mag je in Nederland slechts vuurwerk categorie F1 en F2 verkopen en afsteken. Illegaal vuurwerk uit categorie F3 omvat onder andere cobra’s, vuurpijlen, knalvuurwerk, Romeinse kaarsen, vlinders, mortierbommen, lawinepijlen en strijkers. Dergelijk vuurwerk mag je in buurlanden als België wel kopen, maar niet afsteken in Nederland.

 

Let op de leeftijdsrestricties en verkoopdagen

Lang niet iedereen mag zomaar vuurwerk kopen dankzij de leeftijdsrestricties. Hoe oud je moet zijn om vuurwerk te mogen kopen, hangt af van wat voor soort vuurwerk je uitkiest. Wil je categorie F1 vuurwerk kiezen, dan geldt een minimale leeftijd van 12 jaar. Voor vuurwerk van categorie F2 geldt een minimum van 16 jaar. F3 vuurwerk is inmiddels sinds 2020 illegaal, maar dit kon vanaf de leeftijd van 18 jaar. Als het gaat om de verkoopdagen, dan geldt dat dit de laatste 3 dagen van het jaar zijn.

 

Online vuurwerk kopen? Verplicht in winkel ophalen

De meeste mensen die vuurwerk kopen, doen dit tegenwoordig online. Je kunt online gedurende bepaalde dagen je bestelling plaatsen. De enige voorwaarde is, dat je verplicht bent om bij een online bestelling je vuurwerk af te halen bij de fysieke vuurwerkwinkel. Vuurwerk mag niet via de post worden verzonden aangezien dit zeer gevaarlijk en streng verboden is.

 

Niet meer dan 25 kilo vuurwerk

Per huishouden mag je maximaal 25 kilo vuurwerk bij je hebben. Je moet je dus houden aan een bepaald maximaal aantal vuurwerk die je mag kopen om Oud en Nieuw te vieren. Je kunt vuurwerk bestellen bij Vuurwerkland.nl en de experts daar kunnen je begeleiden bij het kopen van het juiste aantal en de juiste soorten vuurwerk.