Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Online Marketing | Webdesign / Veelvoorkomende linkbuilding fouten: hoe vermijd je ze?

Veelvoorkomende linkbuilding fouten: hoe vermijd je ze?

Sharing is caring

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO), maar het is belangrijk om te erkennen dat niet alle linkbuildingpraktijken gelijk zijn. Het vermijden van veelvoorkomende fouten is handig om ervoor te zorgen dat jouw inspanningen effectief zijn en jouw website niet wordt bestraft door zoekmachines. Hier zijn enkele veelvoorkomende linkbuilding fouten en advies over hoe je ze kunt vermijden.

 

Negeren van kwaliteit voor kwantiteit

Een veelgemaakte fout is het streven naar een groot aantal links zonder aandacht te besteden aan de kwaliteit van die links. Het is beter om je te richten op het verkrijgen van hoogwaardige, relevante links. Eén kwalitatieve link van een gezaghebbende website kan meer waarde toevoegen dan tientallen laagwaardige links. Concentreer je op links die relevant zijn voor jouw branche en die de autoriteit van jouw website versterken.

 

Gebruik van irrelevante ankers

Het gebruik van irrelevante ankerteksten, de zichtbare tekst van een hyperlink, kan schadelijk zijn voor jouw SEO. Het is belangrijk dat de ankertekst overeenkomt met de inhoud van de pagina waarnaar wordt gelinkt.  Het is beter om ankerteksten te kiezen die natuurlijk en relevant zijn voor de context van de link. Vermijd het gebruik van generieke termen zoals "klik hier" en focus op specifieke trefwoorden die overeenkomen met de inhoud van de gelinkte pagina.

 

Het negeren van diverse backlink en bronnen

Het beperken van linkbuilding-inspanningen tot slechts één type bron, zoals alleen gastbloggen of alleen sociale media, kan de diversiteit van jouw backlinkprofiel beperken. Diversifieer jouw linkbuilding strategie. Verkrijg links van verschillende bronnen, zoals gastblogs, sociale media, lokale vermeldingen en branche-relevante websites. Een gevarieerd backlinkprofiel is waardevoller en natuurlijker in de ogen van zoekmachines.

 

Black-hat praktijken hanteren

Het gebruik van black-hat praktijken, zoals het kopen van links, automatisch genereren van links of deelnemen aan linkfarms, kan leiden tot ernstige straffen van zoekmachines. Blijf weg van black-hat praktijken. Deze kunnen jouw website schaden en de inspanningen van linkbuilding tenietdoen. Focus op eerlijke en ethische linkbuildingmethoden om duurzame resultaten te behalen zonder risico op straffen.

 

Niet controleren van Toxic links

Verzuim niet om jouw backlinkprofiel te controleren op mogelijk schadelijke of "toxische" links. Gebruik tools zoals Google Search Console of specifieke backlinkanalyse-tools om jouw backlinkprofiel te monitoren. Identificeer en verwijder eventuele schadelijke links om negatieve impact op jouw SEO te voorkomen.

 

Verwaarlozen van lokale linkbuilding

Voor lokale bedrijven is het negeren van lokale linkbuilding een veelvoorkomende fout. Het kan de lokale zichtbaarheid beperken. Richt je op het verkrijgen van lokale links, zoals vermeldingen in lokale bedrijvengidsen, samenwerkingen met lokale organisaties en deelname aan lokale evenementen. Lokale linkbuilding kan cruciaal zijn voor het aantrekken van lokaal publiek.

 

Verbeter jouw online zichtbaarheid

Door deze veelvoorkomende linkbuilding fouten te vermijden en je te concentreren op hoogwaardige, ethische praktijken, kun je een duurzaam en effectief linkbuildingprofiel opbouwen dat de online zichtbaarheid van jouw website verbetert zonder risico op straffen van zoekmachines.