Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Horeca, Recreatie, Toerisme en Cultuur / Vakantie in Nederland

Vakantie in Nederland

Sharing is caring

Sinds het coronatijdperk gingen Nederlanders steeds vaker op vakantie in ons eigen land. En dat is niet zo verwonderlijk want ook ons eigen land heeft veel te bieden. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de historische steden, zoals Amsterdam, de Deltawerken en het polderlandschap. Naast het polderlandschap heeft Nederland 21 nationale parken waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De prachtige natuur geeft een goed beeld van Nederland weer. Heerlijk om even uit te waaien en te ontspannen. Een wandel of fietsvakantie kan men goed combineren met een bezoek aan één van de vele musea die ons land rijk is. Op deze manier krijgt de vakantie nog een cultureel tintje. Een gezin met kinderen combineert zijn vakantie met een leuke kinderattractie erbij, en zo is er voor ieder wat wils voor een geslaagde vakantie in Nederland.

Vakantie in Nederland hoeft ook niet duur te zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden om hierin te besparen. Een dagje uit met kinderen is namelijk op allerlei manieren in te vullen. Dit hoeft echt niet veel geld te kosten. In Nederland zijn namelijk genoeg gratis uitjes voor kinderen waarbij zij hun energie kwijt kunnen. Je moet ze alleen weten te vinden! Vooral jonge kinderen zijn snel tevreden als ze maar kunnen ravotten, dan hebben zij de dag van hun leven. 

Een goedkoop of gratis dagje uit kan men combineren met een betaalbaar verblijf waardoor een vakantie in Nederland niet alleen betaalbaar maar ook leuk blijft. Bent u in het bezit van een camper? Maak dan gebruik van de gratis camperplaatsen die Nederland aanbied. Een overnachting in Nederland hoeft  - net als een dagje uit - dus niet duur te zijn, als je maar creatief bent.

Gezinnen met kinderen zijn vaak gebonden aan de schoolvakanties waardoor zij genoodzaakt zijn om in het hoogseizoen op vakantie te gaan. Dit betekent dat men dan meer voor een verblijf betaald dan buiten het hoogseizoen om. Een vakantie buiten het hoogseizoen is vaak veel goedkoper. Juist om deze reden is het handig als er gebruik kan worden gemaakt van kortingen en gratis dagjes uit. Een kind is vanaf zijn vijfde levensjaar leerplichtig, tot dan is het advies om buiten het hoogseizoen op vakantie te gaan.

Geniet van een voordelige vakantie in eigen land en ontdek de vele bezienswaardigheden die ons land rijk is!