Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Horeca, Recreatie, Toerisme en Cultuur / Middeleeuwse locaties in België bezoeken? 5 toplocaties

Middeleeuwse locaties in België bezoeken? 5 toplocaties

Sharing is caring

Ondanks de vele problemen die de Middeleeuwen met zich meebrachten, denken we nog graag terug aan deze tijd als een sprookjesachtig tijdperk, met kastelen, prinsessen en ridders. En die sprookjesachtige sferen zoeken we graag op met bezoeken aan historische steden. België leent zich hier uitstekend voor. Vanuit verschillende vakantiehuizen België kun je een bezoek brengen aan de mooiste middeleeuwse plaatsen. Wij zetten 5 tips voor je op een rij.

 

Brugge

Net over de grens van België waan je je meteen in de Middeleeuwen, wanneer je een bezoek brengt aan de stad Brugge. Vrijwel het hele historische centrum is intact gebleven, waardoor het voelt of je je in een heel andere wereld bevindt waar de tijd heeft stil gestaan. Wil je de tijden echt herleven, breng dan zeker een bezoek aan het Historium.

 

Gent

Vanuit je verblijfplaats in een van de luxe vakantiehuizen van België wil je vast en zeker ook Gent bezoeken. Gent heeft een geweldige middeleeuwse binnenstad om te bezichtigen in een modern tijdperk. Er wordt wel gezegd dat het een van de gezelligste steden van België is. Wanneer je hierheen gaat moet je beslist een bezoek brengen aan Gravensteen, een van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Vlaanderen.

 

Durbuy

De ‘kleinste stad ter wereld’, Durbuy, ligt verstopt in de Belgische Ardennen en telt slechts 400 inwoners. Wanneer je door de smalle geplaveide straatjes van Durbuy loopt en om je heen de rotsachtige vallei en groene heuvels ziet, voelt het of je onderdeel bent van een sprookje. Durbuy is klein, maar er zijn volop activiteiten te ondernemen, zoals musea en kastelen bezoeken, maar ook wandelen of kajakken in de natuurrijke omgeving.

 

Leuven

Leuven staat bekend als de bierhoofdstad van België, maar het is zoveel meer. De stad heeft een prachtig middeleeuws centrum om doorheen te wandelen. Met als toppunt het Groot Begijnhof: een middeleeuws hof dat op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. Vroeger werden de huizen aan het hof bewoond door de Begijnen, tegenwoordig zijn het woonhuizen voor studenten.

 

Namen

De hoofdstad van Wallonië, Namen, bevindt zich op een prachtige plek op een heuvel tussen de rivieren de Maas en Samber. Je kunt er onder meer een wandeling maken door het historische centrum en middeleeuwse gebouwen bewonderen, lekker de natuur in of een boottocht maken over de rivieren om de stad van een afstandje te bewonderen en met eigen ogen te zien hoe de citadel zich op een heuvel al die eeuwen staande houdt.