Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Gezondheidszorg en welzijnszorg / Zen in the city

Zen in the city

Sharing is caring

 

Harde Lock down nummer 2:


De scholen sluiten wederom hun deuren, niet-essentiële winkels moeten dicht, en de contactberoepen leggen hun werk weer neer. Het zijn maatregelen die ik niet zag aankomen. Maar omdat ik nu weet wat ik kan verwachten, kan ik me er makkelijker bij neerleggen dan de eerste keer. Dat wordt weer de kinderen helpen met hun schoolwerk, de klusjes aanpakken waar ik nooit aan toe kom, en thuis sporten in plaats van in de sportschool. En dat laatste vergt wat enige creativiteit aangezien de kinderen altijd honger, dorst, of ruzie hebben als ik net ben begonnen met mijn work-out.

 

Moed erin houden met yoga

Maar ik hou de moed erin en dus eis ik de iPad op van de oudste, blaas de stof van mijn yoga matje, trek mijn tijgerprint-sport legging uit de kast en sluit me op in mijn slaapkamer om een half uurtje yoga les online te volgen. Zoals de instructrice op het YouTube filmpje mij opdraagt adem ik diep in en uit en probeer mezelf in posities te brengen die om enige souplesse vraagt. Ik doe mijn best maar ik heb het idee dat ik een spelletje twister speel, ik moet mijn voeten en handen plaatsen op plekken wat behoorlijk wat flexibiliteit vraagt van mijn moederlijf. Terwijl ik mijn best doe om heel zen te worden hoor ik beneden mijn oudste heen en weer 'lopen'. Het oudste telg kan alleen rennen in plaats van lopen dus dat dreunt altijd duidelijk door. (sorry buurtjes). Ondertussen wordt er via de iPad mij opgedragen om de 'blije baby 'houding aan te nemen en ik ben blij dat mijn man niet thuis is om vervolgens in lachen uit te barsten mocht hij mij in deze pose aantreffen in de slaapkamer. Het doet mij denken aan een paar jaar geleden, toen een goede vriendin mij uitnodigde om eens mee te doen aan een yoga sessie aan een mooie locatie op de maasboulevard. Ze had via facebook het evenement gevonden en het leek ons beide leuk. Niet wetende dat we terecht zouden komen in een groep vol hipsters die leniger zijn dan een gemiddelde slangenmens in het circus. Ik wist dat ik haar niet moest aankijken tijdens de les want dat zou eindigen in een lachsalvo en dat zou zeker niet worden gewaardeerd door de serieus kijkende yogi's. Daarnaast werd ik afgeleid door al die blote voeten: 'die kan wel een pedicure gebruiken', schoot er door mijn hoofd bij het zien van sommige voeten. We deden ons best, maar dat we uiteindelijk niet terecht kwamen in het promofilmpje, wat tegelijkertijd werd opgenomen, verbaasde ons niks. Eenmaal thuis hebben we de smoothie, die ons na afloop werd aangeboden, omgeruild voor een glas witte wijn en hebben we nog hartelijk gelachen om deze ervaring.

Cool-down

Na een half uur rekken en strekken en veel diep in- en uitademen mag ik aan de cool-down beginnen. En terwijl ik languit op mijn roze bloemetjes yoga matje lig voel ik me ook echt een stuk relaxter. Ik ben weer opgeladen en heb weer de energie gevonden die ik even kwijt was. Ik hijs mezelf overeind en strek nog even mijn armen boven mij uit om voor de laatste keer uit te rekken. Dan zie ik mijn zoon om het hoekje van de deur kijken. 'Kom eens naar me toe', zeg ik en hij komt naast me staan als ik mijn armen laat zakken en om hem heen sla. Ik geef hem een kus op zijn kruin. Hij vraagt of ik lekker heb gesport. 'Zeker lieverd', antwoord ik hem en we lopen samen naar beneden. Klaar voor een nieuwe dag met nieuwe energie. Dat ik even niet kan werken is niet leuk, maar de tijd die ik mijn kinderen nu kan geven is heel wat waard. Daar kan geen yogales tegen op.

Meer persoonlijke blogs lezen?

Bekijk ook: De avonturen van de pedicure ‘persoonlijk blog van een pedicure aan huis in Rotterdam’. Deavonturenvandepedicure.nl