Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Gezondheidszorg en welzijnszorg / Begrafenis regelen in Rotterdam: tips en advies

Begrafenis regelen in Rotterdam: tips en advies

Sharing is caring

Is er een dierbare overleden in Rotterdam en ben jij degene die wat zaken rondom de begrafenis dient te regelen? Dan is het voor jou ook fijn om te weten waar je op dient te letten. Hieronder meer informatie en tips over begrafenis regelen in Rotterdam.

Soort rouwvervoer

Had de overledene niets met auto’s of was diegene juist een groot voorstander van duurzaamheid en/of een beter milieu? Dan is een bakfiets of elektrisch vervoersmiddel wellicht ook een goed idee om de overledene in te laten vervoeren binnen Rotterdam. De kosten liggen aan het soort vervoer en de afstand die het vervoersmiddel af dient te leggen. 

Locatie

Gaat het om een jonger iemand of gewoon simpelweg iemand die niet in de omgeving van een rouwcentrum past? Dan zijn er tegenwoordig talloze mogelijkheden, zoals een favoriet café in Rotterdam van de overledene, een kasteel of een andere mooie locatie om de overledene een mooie en respectvolle laatste eer te kunnen bewijzen. 

Catering

Soms is het de uitdrukkelijke wens van de overledene dat er na de dienst en de begrafenis/crematie alcohol wordt geschonken en snacks worden gegeten om het leven van diegene te vieren of om de dag niet te verdrietig af te sluiten. Vroeger was het de norm dat er na afloop altijd koffie, thee en cake was, maar dat is allang niet meer het geval en geldt dit zeker niet meer als standaard. 

Rouwkaart en bloemen

Voor de uitvaart van een geliefde is het van belang om een mooie rouwkaart te kiezen. Op de rouwkaart dient duidelijk de juiste datum, tijd en locatie aangegeven te worden, zodat de genodigden kunnen zorgen dat ze op tijd aanwezig zijn. Hield diegene van bloemen? Dan is een rouwboeket of meerdere rouwkransen een goede optie om op- en rondom de kist te plaatsen. Een rouwboeket bestellen in Rotterdam kun je eenvoudig online regelen. 

De dienst

Voor de dienst is het vaak gebruikelijk dat familieleden of dierbare vrienden de mogelijkheid krijgen om iets te vertellen over de overledene en/of dat er foto’s worden getoond op een scherm. Ook wordt er vaak muziek gedraaid die de overledene kenmerkte of juist zijn of haar favoriete muziek die zorgt voor een vrolijke gedachte bij de nabestaanden. Na de dienst vindt vaak de begrafenis of crematie aansluitend plaats. Ook bloemen, rouwboeketten en/of kransen vormen vaak onderdeel van een dienst, mits de overledene een liefhebber was van bloemen. Via Rouwboeket.nl kun je eenvoudig diverse soorten rouwbloemen bestellen. Bij dit platform heb je keuze uit diverse prachtige rouwboeketten die gemaakt worden door lokale bloemisten. Door jarenlange ervaring is een tijdige levering gegarandeerd en ben je ook zeker van prachtige bloemen.