Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Financiële dienstverlening / Tips voor flexibele werkplekken in een kantoorruimte

Tips voor flexibele werkplekken in een kantoorruimte

Sharing is caring

We gaan steeds meer af de traditionele kantoorbaan waarbij iedereen in een apart hokje aan het werk is en de hele dag zit. Om het voor iedereen zo prettig mogelijk te maken op kantoor, kun je kiezen voor flexibele werkplekken. Hieronder geven we je enkele tips voor flexibele werkplekken in een kantoorruimte.

 

Flexibele indeling

Het is handig als je een kantoorruimte hebt waar mogelijkheid is om dingen te verplaatsten waar dat nodig is. Dit houdt dus in dat je niet allemaal bureaus vast in de vloer monteert, maar dat je die gewoon laat staan zodat ze eventueel verschoven kunnen worden. 

 

Open werkruimte

Het kan de productiviteit bevorderen als je een in open werkruimte op kantoor met elkaar aan het werk kan gaan. Doordat je niet in afgesloten hokjes zit kan je motivatie blijven door de aanwezigheid van andere om door te gaan met je werk. Ook kun je zo makkelijker communiceren met elkaar wanneer je ergens tegen aanloopt en wordt de drempel om naar iemand toe te gaan ook lager. Mocht je op zoek zijn naar kantoorruimtes waarbij dit mogelijk is, zoek dan eens op “Kantoorruimte rotterdam”.

 

Informele plekken

Het is ook belangrijk om wat informele plekken te hebben op kantoor waar collega’s gewoon een praatje kunnen maken met elkaar. Zo kunnen ze tijdens het halen van een kopje koffie een klein praatje maken met elkaar wat weer kan zorgen voor nieuwe energie om aan het werk te gaan. Ook kunnen er in deze ruimtes soms juist de beste ideeën ontstaan. 

 

Sta bureaus 

Een andere tip is om sta bureaus te implementeren in de kantoorruimte. Dit zijn bureaus waar je zowel aan kan zitten als aan kan staan als je zou willen. Door middel van een knopje kan je bureau naar boven en beneden. Zo hoef je niet de hele dag te zitten, maar kan je tussendoor staan, wat ook beter is voor je gezondheid. 

 

We willen niet meer de oude saaie kantoorruimtes, maar vernieuwde ruimtes waar je energie van krijgt. Zo kun je het beste een flexibele indeling hebben waarbij je kan schuiven als dat nodig is, een open werkruimte waarbij je makkelijk contact kan leggen met andere mensen en motivatie kan krijgen door hun aanwezigheid. Het is ook erg belangrijk dat er informele plekken zijn waar collega’s een praatje kunnen maken met elkaar. Als laatste kunnen sta bureaus goed van pas komen, zo hoef je niet de hele dag te zitten wat beter is voor je gezondheid.