Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Bouw en Vastgoed / Kantoorruimte inrichten? Dit moet je weten!

Kantoorruimte inrichten? Dit moet je weten!

Sharing is caring

Rotterdam is misschien wel het zakelijke hart van Nederland. Enorm veel bedrijven hebben zich hier gevestigd om hun onderneming te laten groeien. Heb jij hier ook sinds kort een kantoorruimte? Goede keuze! Dan is het tijd om de ruimte ook zorg goed mogelijk in te richten. Als je hier een kantoor wilt inrichten dat niet alleen voldoet aan de basisbehoeften, maar ook inspireert, dan is het zaak om dieper te duiken in de essentie van wat een kantoorruimte echt perfect maakt. In de blog bespreken we alles wat je moet weten over een goede werkplek inrichten

 

Een design dat aanspreekt

Bij het ontwerpen van een kantoor draait alles om functionaliteit en esthetiek. Flexibele werkplekken, waar medewerkers kunnen kiezen waar en hoe ze werken, kunnen hen helpen zich aan te passen aan verschillende taken en projecten. En vergeet de kracht van branding niet. Van subtiele logo's tot de kleurkeuze voor de muren, de identiteit van je bedrijf moet overal in terugkomen. Kleurpsychologie is hierbij een interessant hulpmiddel: kalme blauwtinten kunnen bijvoorbeeld rust en concentratie bevorderen, terwijl levendige oranjes creativiteit kunnen stimuleren.

 

Vergeet de kantine niet

Bij de inrichting van een kantoor mag de kantine zeker niet overgeslagen worden. Vaak wordt de kantine gezien als slechts een plek om te lunchen, maar in werkelijkheid is het veel meer. Het is een bron van verbinding, ontspanning en inspiratie. Diverse zitplaatsen, zoals een kantine barkruk, en een rustige buitenruimte, kunnen spontane brainstormsessies of diepe, verrijkende gesprekken bevorderen. Door te investeren in gezonde snacks en drankjes, bevorder je niet alleen een gezondere levensstijl, maar geef je je team ook de energieboost die ze nodig hebben voor de rest van de dag. En wat dacht je van een speelhoek? Een plek waar werknemers even kunnen ontspannen met een potje tafelvoetbal of schaken kan wonderen doen voor de teamdynamiek.

 

Een gezond kantoorklimaat

Daarnaast dien je ook rekening te houden met een goed kantoorklimaat. Een kantoor dat te koud of te warm is, kan de concentratie van je medewerkers verminderen. Maar comfort gaat veel verder dan temperatuur. Frisse lucht, bijvoorbeeld, is essentieel. Met goede ventilatiesystemen en luchtreinigende planten, zoals varens of rubberplanten, creëer je een gezondere werkomgeving. Daarnaast is natuurlijk licht een onderschatte held in de kantooromgeving. Door ramen te maximaliseren en lichte gordijnen of jaloezieën te gebruiken, kan het daglicht de productiviteit verhogen en het moreel verbeteren. En dan is er nog het geluid. In plaats van te proberen elk geluid te elimineren, kun je beter zones creëren waar medewerkers kunnen kiezen hoeveel geluid ze willen om zich heen, van volledige stilte tot een levendige ruimte voor samenwerking.

 

Technologie

Tot slot moet je er ook voor zorgen dat al je technologie in orde is. In een tijdperk van constante digitale evolutie is het essentieel dat je kantoor technologisch geavanceerd is. Slimme systemen, zoals automatische lichtregeling of temperatuursensoren, kunnen het comfort van medewerkers verhogen en tegelijkertijd energie besparen. Daarnaast is een sterke, betrouwbare internetverbinding van onschatbare waarde. Het zorgt ervoor dat medewerkers efficiënt kunnen werken, zonder frustrerende onderbrekingen. Zo kan iedereen altijd het maximale uit zijn of haar werkdag halen!