Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Bouw en Vastgoed / Alles over prefab bouwen

Alles over prefab bouwen

Sharing is caring

Er wordt steeds vaker prefab gebouwd, dus de kans is groot dat je er wel eens van gehoord hebt. Prefab is een afkorting van prefabricage. In dit artikel vertellen we je meer over wat dit precies inhoudt en hoe het toegepast wordt. Daarnaast vertellen we je ook welke voordelen prefab bouwen biedt en waarom prefab bouwen zo populair is.

Wat is prefab bouw? 

Het grootste verschil tussen prefab bouwen en traditioneel bouwen, is dat de bouw niet plaatsvindt op de bouwplaats. Wanneer je kiest voor een prefab aanbouw van De Aanbouw Expert wordt het bouwwerk op een werkplaats gemaakt. Vervolgens wordt het bouwwerk  pas vervoerd naar de bouwplaats wanneer het helemaal compleet is. Wanneer het bouwwerk te groot is om te transporteren, kan het ook in elementen vervoerd worden. Dan wordt het bouwwerk op locatie tot één geheel gemaakt. 

Hoe wordt prefab bouwen ingezet? 

De mogelijkheden van prefab bouwen zijn groot en de verwachting is dat de populariteit blijft toenemen. Wanneer je een dakkapel of een aanbouw wilt plaatsen, kun je ervoor kiezen om een prefab variant te plaatsen. Het is tegenwoordig zelfs mogelijk om een hele nieuwe woning te laten plaatsen. Bij een opbouw worden de onderdelen geplaatst met een hijskraan. Zoveel mogelijk werkzaamheden worden daarvoor al in de werkplaats uitgevoerd. Op die manier is er maar weinig bouwoverlast voor jezelf en de omgeving. 

Waarom kiezen voor prefab bouwen?

Prefab bouwen wordt niet voor niets steeds populairder. Het brengt veel voordelen met zich mee ten opzichte van de traditionele manier van bouwen. Prefab bouwen zorgt onder andere voor een kortere bouwplaats. Alles wordt klaargemaakt in de werkplaats, waardoor er een snellere doorlooptijd is op de bouwlocatie. Dit zorgt er ook voor dat er in veel mindere mate sprake is van bouwoverlast. Verder hebben prefab bouwwerken een hoge kwaliteit. De onderdelen zijn namelijk allemaal in optimale omstandigheden gemaakt in de werkplaats. Daarnaast loopt de bestaande woning minder risico op schade door de verbouwing. 

Prefab aanbouwen of uitbouwen? 

Ben jij benieuwd naar hoe jouw huis uitgebouwd kan worden door middel van prefab bouw? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met De Aanbouw Expert. Zij zijn expert op het gebied van aanbouwen en zijn gespecialiseerd in prefab bouwen.