Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Automotive-Autobedrijven / Rotterdam duurste autoverzekering van Nederland

Rotterdam duurste autoverzekering van Nederland

Sharing is caring

Inwoners van Rotterdam betalen de hoogste premie van Nederland voor hun autoverzekering. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. Rotterdammers betaalden in 2023 bijna 101 euro per maand voor hun autoverzekering. Landelijk kostte een autoverzekering gemiddeld ruim 74 euro per maand. Een autoverzekering in Rotterdam is dus 36 procent duurder dan het gemiddelde. In 2023 betaalden inwoners van Rotterdam 324 euro meer voor hun autoverzekering dan de gemiddelde Nederlander.

 

Autoverzekering Rotterdam duur door criminaliteit

Dat de autoverzekering in Rotterdam de duurste in Nederland is, komt voornamelijk door de hoge criminaliteit. Uit de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat er ruim 1.600 gevallen van autovandalisme in Rotterdam plaatsvonden in 2022. De goedkoopste autoverzekering in Nederland is in de provincie Friesland. Daar waren er ‘slechts’ 860 gevallen van autovandalisme in 2022. Rotterdam heeft dus bijna dubbel zoveel gevallen van autovandalisme als de gehele provincie Friesland. “Autoverzekeraars vinden een verhoogde kans op criminaliteit niet gunstig. Dit betekent namelijk dat het risico op schade hoog is. Om het aantal verwachtte schadeclaims te kunnen betalen, verhogen zij de premie voor autoverzekeringen”, zegt Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen bij Geld.nl.

Daarnaast is Rotterdam ook een zeer drukke stad. Dichtbevolktheid zorgt voor meer verkeer, wat het risico op ongelukken verhoogt. “Ook dit vinden autoverzekeraars ongunstig. Hoe drukker het verkeer, hoe hoger de premie”, aldus Bulthuis.

 

Autoverzekering Rotterdam duurder dan gemiddelde Zuid-Holland

Uit de cijfers van de vergelijkingssite Geld.nl blijkt niet alleen dat de autoverzekering in Rotterdam de duurste van Nederland is, maar ook veel duurder is dan wat de gemiddelde Zuid-Hollander betaalt. In 2023 betaalden inwoners van Zuid-Holland ruim 81 euro per maand voor hun autoverzekering. Dat is 20 euro minder per maand dan wat Rotterdammers betaalden. 

Tip! Wil jij de goedkoopste verzekering voor jouw auto? Ga dan je autoverzekering vergelijken op Geld.nl. De premieverschillen tussen autoverzekeraars onderling zijn groot. Door te vergelijken vind je de goedkoopste autoverzekering die het beste past bij jouw situatie en bespaar je gemiddeld € 237 per jaar