Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Wonen / Huis en Tuin / Tips tegen schimmelvorming

Tips tegen schimmelvorming

Sharing is caring

Er is bijna niets zo naar en vervelend als schimmelplekken in huis. Veel huiseigenaren in Nederland hebben met dit nare probleem te kampen. Vaak komt schimmel voor op muren en wanden in de huiskamer, slaapkamer, maar zeker ook badkamers en keukens zijn gevoelig voor dit vervelende probleem. Gelukkig is het nodige mogelijk als je last hebt van schimmelvorming en dit probleem wilt oplossen. Hieronder hebben we de beste tips tegen schimmel in je woning voor je in kaart gebracht. Profiteer ervan en neem op korte termijn, met behulp van Alpha Vochttechniek, ook definitief afscheid van die nare schimmel in je woning of bedrijfsgebouw!

Optrekkend vocht? Laat je kelder waterdicht maken

Schimmel aan de onderkant van binnenmuren, bijvoorbeeld net boven je parketvloer, wordt vaak veroorzaakt door een niet goed afgedichte kelder. Te vochtige en slecht afgewerkte kelders leiden tot optrekkend vocht, die vervolgens op termijn schimmelplekken veroorzaakt op je muren. Je kelder laten dicht door een professioneel vochtbestrijding bedrijf, zoals Alpha Vochttechniek, is dan de beste en meest efficiënte oplossing om blijvend van de schimmelplekken af te komen. Aarzel daarom niet om de hulp van een expert als Alpha Vochttechniek in te schakelen om de schimmelvorming succesvol te bestrijden.

Ventileer je woning voldoende

Het goed ventileren van je interieur helpt ook om schimmelvorming op muren, tegels en andere oppervlakken te voorkomen. Heb je ventilatieroosters in je ramen of kozijnen zitten? Zorg dan dat die openstaan. Ventileren kun je ook prima doen door elke dag even twee ramen of deuren ongeveer een half uur tegen elkaar open te zetten. Hierdoor helpt je een hoop vocht het huis uit en verklein je de kans op nare schimmelplekken. Zeker in de badkamer en keuken, waar het relatief vochtig is, is het belangrijk om goed te ventileren en heb je een goed ventilatiesysteem of afzuigsysteem nodig. De ideale luchtvochtigheid in je woning bedraagt 's winters tussen de 30 en 55 procent en ligt 's zomers binnen 30 en 80 procent. Door een luchtvochtigheidsmeter te kopen, kun je geregeld thuis controleren of je de juiste waardes in huis hebt en deze, indien nodig, bijstellen.

Voorkom schimmel door je woning goed schoon te houden

Groenteafval, etensresten en viezigheid kunnen naast vocht ook schimmel veroorzaken. Door etensresten en groenteafval buitenshuis te bewaren, voorkom je vaak al een hoop ellende. Zorg er verder voor dat je je woning goed schoonhoudt door geregeld te stoffen, de vloer schoon te maken en de stofzuiger bij de hand te nemen.