Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Wonen / Huis en Tuin / Tips bij het inrichten van je huis

Tips bij het inrichten van je huis

Sharing is caring

Je hebt een nieuwe woning gevonden en je hoeft alleen nog maar te wachten op het moment dat jij de sleutel krijgt. In de tussentijd kun jij alvast aan de slag met het inrichten van je huis. Maar hoe bepaal je je eigen stijl? Bij welke materialen en kleuren voel jij je nou echt thuis? In dit artikel vind je een goede checklist die jou verder helpt. Aan de hand van deze makkelijke tips creëer je jouw eigen droomhuis. 

Hou het praktisch

Denk goed na over wie er in de ruimte gaat leven. Heb je huisdieren? Neem dan liever geen vloerbedekking, maar ga voor een krasvrije vloer. Wanneer je kleine kinderen hebt, kun je weer voor een vloer kiezen die eenvoudig schoon te houden is en vlekproof is. Iets wat ook praktisch is, zijn wieltjes van WielenOutlet je onder meubels. Hierdoor krijg je veel minder snel krassen op de vloer en blijft de vloer dus langer mooi!

Doe wooninspiratie op 

Ga op zoek naar wooninspiratie en interieur ideeën voor de inrichting van je nieuwe woning. Dit kun je doen door woonwinkels te bezoeken of door eens lekker te bladeren in een woonmagazine. Ook online vind je verschillende verfrissende woonblogs en woonmagazines met de leukste woonideeen, interieurtips, woon shopadresjes en inspirerende artikelen!

Maak een moodboard met de ideeën 

Wanneer je leuke ideeën hebt opgedaan, kun je dit samen gaan voegen in een overzichtelijk moodboard. Verzamel je mooiste kleuren, accessoires en meubels en voeg alles samen. Dat kun je doen door te knippen en te plakken, maar het is makkelijker om online een moodboard samen te stellen. De perfecte app daarvoor is Pinterest. Hierin kun je al je favoriete afbeeldingen opslaan en je eigen woonstijl creëren.

Bepaal je kleurenpalet 

Kleur is erg belangrijk en bepalend voor je interieur. Ga je voor lichte tinten? Of houd je toch meer van felle kleuren? Voor welke kleuren je ook kiest, ga voor de kleuren waar jij je het fijnste bij voelt. Houd je de basis rustig, dan kun je wat meer uitpakken met opvallende accessoires. Kies je voor een bonte mix aan kleuren, dan is het belangrijk dat de kleuren goed bij elkaar passen.