Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Wonen / Huis en Tuin / 3 tips om een leuke tuin in te richten

3 tips om een leuke tuin in te richten

Sharing is caring

Het fijn inrichten van je tuin is belangrijk, dat maakt namelijk dat je heerlijk kunt ontspannen. Een tuin is daar, zeker in de zomer, een geweldige plek voor. Om je te helpen met het goed inrichten van je tuin, geven we je vijf tips.

Een fijne zitplek

Een tuin is geen fijne tuin als je geen goede zitplek hebt. Je tuin is ervoor als plek om te ontspannen en tot rust te komen. Je wilt in je tuin van het mooie weer kunnen genieten en je even kunnen verliezen in de natuur. Het is daarom ook belangrijk dat je dan een fijne zitplek kiest. Je kunt in dat geval voor enorm veel soorten zitplekken kiezen. Wat wel verstandig is, is om voor een waterdicht zit stel te gaan. Door een waterdicht tuinstel te kiezen, weet je zeker dat je tuinset ook slecht weer overleefd.

Gebruik de ruimte

Hoe groot je tuin ook is, maak optimaal gebruik van de ruimte van je tuin. Zo lijkt je tuin, ook als deze erg klein is, mooi ruim en kun je echt genieten van de hele tuin. Het kan nog best lastig zijn om alle ruimte in je tuin op de juiste manier te optimaliseren. Daarom is het soms handig om hulp in te schakelen van een professional, zoals Habro Tuinen.

Zorg voor genoeg groen

Een tuin is geen tuin zonder groen, daar kunnen we heel kort over zijn. Groen is gezond, niet alleen voor de natuur, maar ook voor jezelf. Het zorgt ervoor dat je hoofd tot rust kan komen en dat jij zelf kunt ontspannen. Zorg daarom voor meer dan genoeg planten in je tuin. Ga voor gras en verschillende soorten planten in je borders. Als je plek hebt, kun je zelfs een paar bomen planten.

Heb je plek voor extra’s?

Misschien heb je nog meer plek in je tuin voor wat leuke extra’s. Je kunt er dan voor kiezen om een veranda met kachel aan je huis te bouwen, zodat je ook op de wat koudere avonden kunt genieten van je tuin. Je kunt er ook over denken om een deel van je tuin als sportbaan in te richten, een zwemvijver te plaatsen, een jacuzzi weg te zetten of zelfs een kleine boomgaard als je écht veel plek hebt.