Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Onlinewinkel-Webwinkels / City Bikes: ervaringen-klachten en reviews

City Bikes: ervaringen-klachten en reviews

Sharing is caring

Fietsen met je nieuwe City Bike in Rotterdam

City-Bikes zijn gemaakt voor de stad. Natuurlijk, je komt dit type fiets ook buiten de stad veel tegen, maar van origine is het een fiets die bedoeld is voor fietsen in de stad. Dit komt vanzelfsprekend niet zomaar uit de lucht vallen. De ontwerpers van deze fietsen hebben hier goed over nagedacht. City-Bikes zijn in de basis fietsen zonder poespas. Het zijn vooral functionele, praktische fietsen, bedoeld voor dagelijks gebruik. Ervaringen leren ons dat het juist dit type fiets is die hoog scoort als het gaat om rijcomfort, degelijkheid en betrouwbaarheid. En laat dat nu precies de eisen zijn die men aan deze fietsen stelt. Menig review prijst dit type fiets de hemel in. Laten we dan ook eens wat dieper inzoomen op fietsen in de stad met je nieuwe stadsfiets. Als stad nemen we in dit geval Rotterdam als voorbeeld, maar dit had elke andere willekeurige stad kunnen zijn.

Rotterdam en fietsen

Rotterdam is uitermate geschikt voor mensen die liever de stad in gaan met de fiets dan met de auto. Het stadsbestuur van Rotterdam heeft veel aandacht voor fietsers. Veel en ruime fietspaden zijn hier een voorbeeld van. Bovendien zijn de fietspaden in Rotterdam ’s avonds goed verlicht. Een veilig gevoel als je hier fietst op je nieuwe stadsfiets. Rotterdam is een drukke stad. Een stad met veel bedrijvigheid, wat natuurlijk niet verrassend is met zo’n moderne haven. Daarnaast is het een stad die populair is bij toeristen uit zowel binnen- als buitenland. Dit zorgt voor een behoorlijke verkeersdrukte, in en om de stad. De fiets, en dan met name een stadsfiets, is dan een ideaal vervoermiddel. Je bent met de fiets vaak sneller van A naar B in Rotterdam dan met de auto. En dan hebben we het nog niets eens gehad over parkeren. Dat is niet bepaald goedkoop en vaak is het maar afwachten of er nog ergens een plekje vrij is. Je fiets daar en tegen, die kun je bijna overal gratis neerzetten. En vind je het prettig als er enig toezicht is op je (nieuwe) fiets? Dan kies je gewoon voor één van de bewaakte fietsenstallingen die de stad rijk is. Voor weinig geld staat je fiets droog en veilig.

De City-Bike als transportfiets

De stadsfiets, zoals City-Bikes ook wel genoemd worden, kom je in verschillende vormen tegen. Eén van de verschijningsvormen van deze bike is de transportfiets. Uit eigen ervaringen weet je wellicht dat deze fietsen gemaakt zijn voor gebruik in steden als Rotterdam. Met de transportfiets kun je eenvoudig goederen vervoeren of boodschappen doen. De fiets is bijzonder degelijk en biedt meer dan voldoende ruimte voor tassen, pakketjes, kokers en wat al niet meer zij. Het is dan ook niet voor niets dat deze fietsen niet alleen door particulieren worden gebruikt. Ook zakelijke professionals als postbodes en koeriers gebruiken deze fietsen dagelijks. Het zijn als het ware de lastdieren, de ezels onder de fietsen. Het is een feit dat je gemakkelijk relatief veel spullen kunt transporteren op deze fietsen. Dit beeld wordt bevestigd door reviews die mensen over deze fietsen schrijven. Het voordeel van een review is dat deze je kunnen helpen bij het nemen van een beslissing. De ervaringen van mensen die zelf een bepaalde fiets hebben, worden namelijk betrouwbaarder gevonden dan wanneer de verkopende partij zelf een review achterlaat.

City-Bikes als vervoermiddel

Stadsfietsen zijn in een stad als Rotterdam het perfecte vervoermiddel om van A naar B te komen. De stadsfiets is van oorsprong een relatief eenvoudige fiets te noemen. Handremmen en versnellingen ontbreken vaak op deze fietsen. Dit komt omdat ze specifiek ontworpen zijn voor het rijden van korte afstanden. En voor deze korte afstanden is hulp in de vorm van versnellingen vaak niet nodig en kom je ook prima weg met een achteruittraprem. In Rotterdam, en misschien zijn dit ook wel jouw eigen ervaringen, worden stadsfietsen veel gebruikt voor woon-werkverkeer. Overigens niet alleen om van huis naar je werk te gaan, maar ook in de vorm van een OV-fiets. Veel mensen van buiten de stad komen met de trein naar Rotterdam. Vanaf het station pakken ze vervolgens een OV-fiets naar hun werk. De OV-fiets is ook een voorbeeld van een stadsfiets. Naast woon-werkverkeer worden stadsfietsen in Rotterdam veel gebruikt door studenten. De populariteit van deze fietsen onder studenten wordt verklaard door de degelijkheid van deze fietsen. In vrijwel elke review lees je dat deze fietsen tegen een stootje kunnen en niet snel kapot gaan. En dat is precies wat studenten en scholieren willen. Want eerlijk is eerlijk, een fiets van een student/scholier heeft het niet bepaald gemakkelijk, omdat hier vaak niet zuinig mee om wordt gegaan.

Groot in hun eenvoud

Stadsfietsen zijn relatief gezien heel eenvoudige fietsen. Bij het horen van ‘heel eenvoudig’ denk je wellicht dat dit niet positief bedoeld is. In dit geval is dit echter wel degelijk het geval. Zeker in een stad als Rotterdam, waar nog wel eens iets gebeurd, is het prettig als een fiets degelijk en eenvoudig is. Hierdoor zijn deze fietsen een stuk minder geliefd bij het boevengilde dan bijvoorbeeld e-bikes, mountainbikes of racefietsen. Bovendien zijn stadsfietsen vaak uitgerust met goede, degelijke en betrouwbare (hang)sloten en ook daar is het boevengilde niet dol op. Naast goed sloten zijn deze bikes ook voorzien van reflectoren en heldere (led)verlichting. Wel zo fijn in een stad, waar oom agent regelmatig ook fietsers controleert.

Waar koop je stadsfietsen?

Wil ook jij prettig en comfortabel in Rotterdam (of een andere stad) op een stadsfiets rijden? Dat kan natuurlijk, want deze fietsen zijn zowel offline als online te koop. Het is maar net aan welk kanaal jij de voorkeur geeft. De kans is echter groot dat je de nodige ervaringen hebt met online shoppen. Je kent dan als geen ander de voordelen hiervan en wellicht dat je wel eens een review over één van je aankopen hebt geschreven. Vandaag de dag koop je ook je nieuwe stadsfiets gewoon online. En mocht je dit niet willen, dan is er natuurlijk altijd nog de fysieke fietsenwinkel. Ook kom je een combi tegen van beide. City-Bikes.nl ervaringen en Fietsenplaats.nl zijn voorbeelden van fietsenshops die zowel online als offline actief zijn.

 

Meer informatie: Bekijk gerust deze mooie uitlegvideo