Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Juridische dienstverlening / Op een goede manier uit elkaar? mediator Rotterdam helpt je verder

Op een goede manier uit elkaar? mediator Rotterdam helpt je verder

Sharing is caring

Sommige dingen doe je in je leven maar één keer. Geboren worden, een huis kopen, huwen en, ja, scheiden, ook al had je dat echt niet gepland. Scheiden is iets voor de andere, dat hoor je van een vriend van een vriend of dat overkomt een collega. En nu moet jij dat doorstaan, zonder de steun van je partner, waar je voorheen zo veel op kon steunen.

En nu?
Hoe moet jij nu in je eentje alles uitzoeken, terwijl je hele leven op z’n kop staat? Een Mediator kan je hierbij helpen. Zo een tussenpersoon, ook wel eens een scheidingsbemiddelaar genoemd, is een professional die alles weet van scheidingen. In de buurt van Rotterdam is er bijvoorbeeld Mediator Gorinchem of mediator Rotterdam in de stad zelf.
In tegenstelling tot een advocaat is een bemiddelaar er voor jou én voor je partner. Hij is bezorgd maar neutraal. Dit helpt een vechtscheiding te voorkomen en is zo in het voordeel van beiden. Zo bespaar je niet alleen tijd, maar ook je portemonnee blijft gespaard.

Scheiden gaat vaak gepaard met sterke emoties, woede, verdriet, jaloezie, schaamte, angst, wraakzucht. Daardoor loopt de communicatie tussen jou en je partner vaak helemaal spaak. Een bemiddelaar blijft neutraal en luistert met gelijke aandacht naar beide partners en vormt een brug tussen de twee partijen.

Hiervoor kan je bij een bemiddelaar terecht
Je mediator begeleid je in alle papierwerk en onderhandelingen met je partner van het begin tot het einde van je scheiding. De kwetsbaarste partij die betrokken is bij een scheiding zijn de kinderen. Zij staan tussen twee vuren en worden soms gebruikt als wapens tussen twee partners. Samen bemiddelen jullie een ouderschapsplan waar jij, je partner en je kinderen zich goed bij voelen.

Het opdelen van je inboedel is ook niet eenvoudig. Je bemiddelaar zal al je bezit en de waarde ervan in kaart brengen samen met jou een neutrale verdeling van de spullen zoeken. Het meest waardevolle van al is meestal het huis. Misschien kan een van beiden het huis houden. Dan moet de andere worden uitgekocht. Met je bemiddelaar zoek je samen naar een financieel adviseur waar beide partners mee tevreden zijn om de woning te schatten en de hypotheek te bekijken.

Hulp in de buurt
In de stad kan je mediator Rotterdam vinden, maar als je verder weg woont is er ook bemiddeling te vinden bij mediator Gorinchem. Je hoeft er helemaal niet alleen voor te staan. Zo bereik je samen de beste oplossing voor een hele moeilijke situatie.