Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Intermediairs / Dit zijn de grootste bedrijven gevestigd in Rotterdam

Dit zijn de grootste bedrijven gevestigd in Rotterdam

Sharing is caring

Wist je dat in Rotterdam enkele van de grootste en meest succesvolle bedrijven van Nederland gevestigd zijn? Veel van de grootste bedrijven van het land hebben hun hoofdkantoor in deze stad. Van winkelgiganten tot energiebedrijven, er is een grote diversiteit aan bedrijven die Rotterdam hun thuis noemen. Om je een idee te geven welke bedrijven dit zijn, lichten we er in dit artikel een aantal voor je uit.

 

Waarom kiezen zoveel bedrijven voor Rotterdam?

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er tal van grote bedrijven die ervoor kiezen of hebben gekozen zich te vestigen in één van de grootste havensteden van de wereld. Dit is daarom dus ook direct één van de redenen waarom het als bedrijf zo interessant is om zich hier te  vestigen. Nederland is namelijk een gigantisch exportland en hoe kun je je goederen nu beter exporteren, dan via één van de grootste havens ter wereld. Dagelijks worden er tienduizenden zeecontainers met allerlei goede verscheept. Niet alleen dit zorgt ervoor dat veel bedrijven deze keuze maken, ook kijken naar de digitalisering in en rond Rotterdam, zijn ze hun tijd ver vooruit. De infrastructuur en alles op het gebied van ICT zorgt ervoor dat het bedrijven werkelijk aan niets ontbreekt.

 

Royal Dutch Shell

Met meer dan 90.000 werknemers wereldwijd is Royal Dutch Shell één van de grootste werkgevers van Rotterdam. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Den Haag, maar zijn primaire activiteiten zijn gevestigd in Rotterdam. Shell is betrokken bij een breed scala aan activiteiten, waaronder de exploratie, productie en vermarkten van olie en gas. Er zijn daarom dus ook voldoende vacatures zuid-holland bij Shell te vinden en zijn ze regelmatig op zoek naar mensen voor allerlei verschillende functies.

 

Unilever

Unilever is een Brits-Nederlandse multinational in consumentengoederen met meer dan 155.000 werknemers wereldwijd. Het bedrijf heeft haar hoofdkantoor in Londen, maar heeft ook belangrijke activiteiten in Rotterdam. Unilever produceert een breed scala aan levensmiddelen en producten voor persoonlijke verzorging, waaronder enkele van 's werelds bekendste merken zoals Dove-zeep, Lipton-thee en Hellmann's-mayonaise. Met het vertrek uit Nederland heeft het vooralsnog niet geleidt tot een ontslaggolf.

 

Ahold Delhaize

Ahold Delhaize is een Nederlands-Belgisch internationaal levensmiddelenconcern met meer dan 375.000 werknemers wereldwijd. De onderneming heeft haar hoofdkantoor in Zaandam, maar heeft ook belangrijke activiteiten in Brussel en op het Effect Beursplein (Rotterdam). Ahold Delhaize bezit en exploiteert een groot aantal supermarktketens in heel Europa, waaronder Albert Heijn en Delhaize America. Uiteraard met de toevoeging van Bol.com zijn ze een gigantische speler op de wereldwijde markt. Dus ben je op zoek naar vacatures Rotterdam, dan is dit zeker één om in de gaten te houden.

 

Rabobank

Rabobank is een Nederlandse financiële dienstverlener met meer dan 60.000 werknemers wereldwijd. De bank heeft haar hoofdkantoor in Utrecht, maar heeft ook belangrijke activiteiten in Rotterdam, waar zij bankdiensten, verzekeringen, investeringen en andere financiële diensten aanbiedt aan particulieren, bedrijven, organisaties en overheden. Ondanks het feit dat het bankieren steeds meer een digitaal karaktere krijgt, blijven er toch nog ontzettend veel mensen waarde hechten aan het stukje persoonlijk contact middels één van de vele kantoren in de verschillende grote steden.