Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Informatie en Communicatie Technologie (ICT) / Powerpoints zijn tegenwoordig steeds complexer. Laat er een voor je maken

Powerpoints zijn tegenwoordig steeds complexer. Laat er een voor je maken

Sharing is caring

Sommige presentatoren en hogescholen hebben hun PowerPoint-presentaties helemaal afgeschaft, maar is PowerPoint echt de oorzaak van saaie presentaties en lezingen? PowerPoint kan een effectief hulpmiddel zijn om ondersteunende inhoud toe te voegen die de hoofdpunten in uw presentatie versterkt, waardoor de presentatie beter bijblijft. Dit is wat een interessante presentatie van een saaie onderscheidt.

Toch hebben velen moeite met het zelf maken en ontwerpen van een PowerPoint-presentatie. Gelukkig zijn er diverse bedrijven die het maken hiervan uit handen kunnen nemen. Een voorbeeld hiervan is PPT Solutions, die met het volgende stappenplan jouw presentatie tot een succesvolle presentatie zullen maken.

Inhoud, structuur en ontwerp.

Voor de studenten die geen colleges meer kunnen (of willen) volgen, of de ondernemers die niet genoeg tijd hebben om in een dure training te verbeteren, zijn er enkele richtlijnen die u kunt volgen over hoe u PowerPoint-presentaties saaier en ervan kan genieten.

1. Sluit uw presentatie in

Deze stap is essentieel voor het maken van een interessante presentatie - of u nu wel of geen PowerPoint-dia's gebruikt.

Het zal u helpen als u een presentatie van meer dan 20 minuten lang op te hangen, mondeling te doen, of wanneer u aan het structureren bent. Het zal uw toehoorders helpen om uw lezing precies in hun hoofd te houden met een presentatiestructuur die elke keer weer wordt herdefinieerd.

2. Beperk de lengte van uw tekst tot een minimum

Met deze 2 trucs zou uw dia's onderdeel van een succesvolle presentatie worden. U vermijdt in plaats daarvan valkuilen die uw publiek kunnen verhinderen om controle te houden en u geeft de leerlingen minder informatie per dia, wat het makkelijker maakt voor ze om de tekst te absorberen.

Hieronder volgen de beste praktijken voor het voorbereiden van PowerPoint-dia's die uw publiek zullen verbinden met uw presentatie:

  • Elimineer overbodige informatie. De details die u wilt toevoegen aan uw dia's moeten uw gespreksonderwerpen ondersteunen, niet dupliceren.
  • Vermijd een overdaad aan woorden. Mensen lezen natuurlijk woorden op het scherm - zelfs grote blokken tekst en lijsten met opsommingstekens - wat betekent dat ze niet hun volledige aandacht aan u zullen onthouden. Door minder woorden per dia te tonen, kan uw publiek zich beter concentreren op uw toespraak.

3. Design uw presentatie op een visuele manier

Mensen onthouden en begrijpen informatie beter als ze het in woorden, video’s en plaatjes kunnen zien. Het goede nieuws is dat u geen ontwerper hoeft te zijn om visueel aantrekkelijke PowerPoint-dia's te maken. Vanaf afbeeldingen tot lettertypes en kleuren, er zijn vrij eenvoudige richtlijnen die u kunt volgen om PowerPoint-presentaties te maken die ontworpen zijn voor impact. Indien u het lastig vindt om uw design van uw presentatie goed te hebben, kan u er altijd voor kiezen om uw PowerPoint te laten maken door professionals.

Voorbeelden die uw boodschap ondersteunen zijn gemakkelijk te zoeken en krijgen de aandacht van mensen in plaats van eindeloze opsommingen. Uitkeren vervolgens wat u te zeggen hebt.

  • Ga voor beelden die de aandacht trekken. Zoek naar beelden die een emotionele reactie uitlokken onder het zal mensen herinneren versterken. Het beste zijn echte beelden die uw gesprekspunten dramatiseren.

Soms kan stockfotografie werken, maar wees selectief. Kies nooit een afbeelding die niet gerelateerd is aan uw onderwerp.