Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Horeca, Recreatie, Toerisme en Cultuur / Een bijzondere Koningsdag in Rotterdam

Een bijzondere Koningsdag in Rotterdam

Sharing is caring

Rotterdam viert op 27 april 2023 een hele bijzondere Koningsdag. Koning Willem-Alexander zal zijn verjaardag op 27 april zijn verjaardag met zijn familie in Rotterdam vieren en ook zijn 10-jarige koningschap. Het wordt dus een heel groot feest voor iedereen die die dag naar Rotterdam zal komen. Het leuke aan de gemeente Rotterdam is dat het zijn burgers hierbij betrekt en vraagt ideeën op te sturen om de dag onvergetelijk te maken met elkaar.

De oranje decoratie mag weer uit de kast

Op Koningsdag mag de oranje decoratie weer uit de kast en de vlaggen koningsdag worden weer opgehangen. De reden dat er voor oranje versiering wordt gekozen is omdat het koningshuis oranje in zijn familienaam heeft. Oranje is hierdoor de nationale kleur van Nederland geworden. Hele straten, scholen en kroegen worden op 27 april versierd met leuke slingers, ballonnen en spandoeken. Hoe meer oranje, hoe gezelliger de sfeer.

Verschillende festivals

In Rotterdam worden er met Koningsdag verschillende festivals georganiseerd. Er zijn evenementen waar tickets voor gekocht moeten worden, maar het Koningsdag festival is gratis. Ook het blommenfesteijn zal er weer zijn. Dit wordt al 26 jaar georganiseerd in Rotterdam met Koningsdag, maar werd door de corona maatregelen eerder afgelast.

Grote vrijmarkt

In de binnenstad van Rotterdam wordt de grote vrijmarkt gehouden. Hier staan veel mensen hun tweedehandse spullen te verkopen. Buiten het centrum kan je ook nog eens verschillende vrijmarkten vinden. Tussen alle kramen door vind je ook voor kinderen leuke spelletjes die ze kunnen doen. Tussen het snuffelen van alle spulletjes kan je ook nog meegenieten van de straatartiesten die een showtje weggeven.

Activiteiten voor kinderen

De kermis in Rotterdam wordt gestart halverwege april en zal duren tot begin mei. Voor kinderen is deze kermis ook tijdens Koningsdag dus geopend. Vaak wordt Koningsdag afgesloten met een mooie vuurwerkshow. Naast kermis zijn er meerdere activiteiten voor jonge kinderen tijdens de Koningsdag in Rotterdam. Er is vaak theater, een rollerdisco, stoepkrijtwedstrijd en zelfs een kinderplaybackshow. Rotterdam heeft verschillende speeltuinen waar ook vaak verschillende evenementen worden georganiseerd tijdens deze feestdagen. Zo is er voor jong en oud altijd wat te doen.