Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Horeca, Recreatie, Toerisme en Cultuur / De voordelen van zwembadliner en -folie

De voordelen van zwembadliner en -folie

Sharing is caring

Als je je zwembad zo lang mogelijk hygiënisch en mooi wil houden dan zijn de termen zwembadliner en zwembadfolie je vast niet onbekend. Wat zijn daar precies de voordelen van en is het voor jou interessant om dit te (laten) installeren? En hoe vaak moet je zo'n zwembad liner vervangen? We leggen aan je uit waarom we vinden dat jij het nodig hebt om je zwembad in optimale staat te houden.

Wat is het verschil?

De woorden zwembadliner en -folie worden nog al eens door elkaar gebruikt. Het doel van de producten mag dan hetzelfde zijn, er zijn wel degelijk een aantal verschillen. Zwembadliner is een kant-en-klare (vaak op maak gemaakte) oplossing die je zelf in je zwembad kan installeren. Bij een standaard zwembadformaat is dit dan ook een super handige en betaalbare oplossing. Daarnaast bestaat er ook nog zwembadfolie. Dit wordt geplaatst door een specialist en is kwalitatief gezien de beste oplossing. Het is duurder, maar gaat over het algemeen ook een stuk langer mee dan zwembadliner. We praten dan over ongeveer 20 jaar in plaats van 12 jaar. Dit is overigens wel afhankelijk van de kwaliteit en de dikte van het materiaal.

Waarom kiezen voor zwembadliner of -folie?

Zwembadliner en -folie zijn van grote invloed op de duurzaamheid en kwaliteit van je zwembad. Met een goede liner of folie maak je je zwembad allereerst waterdicht. Lekkages gebeuren regelmatig bij zwembaden en dat wil je natuurlijk voorkomen. Dat is altijd beter dan genezen. Daarnaast zorgt een zwembadliner of -folie voor de gewenste waterkleur en afwerking. Het materiaal is uitstekend bestand tegen zout, chloor en andere chemische producten die je soms in je zwembad doet.

Vraag het de experts

We begrijpen dat je na het lezen van deze informatie misschien nog steeds niet zeker weet wat voor jou de beste oplossing is. Voor advies kun je natuurlijk altijd bij ons terecht. We adviseren je graag over wat voor jouw situatie de beste oplossing is. Maar voor ons staat het als een paal boven water. Om je zwembad (zo lang mogelijk) mooi te houden, kies je voor een goede zwembadliner of -folie.