Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Handel | Detailhandel / WOZ waarde Rotterdam vaak te hoog

WOZ waarde Rotterdam vaak te hoog

Sharing is caring

De WOZ waarde Rotterdam wordt door de gemeente Rotterdam vastgesteld. Hiervoor heeft de gemeente Rotterdam taxateurs in dienst die, steekproefsgewijs, huizen taxeren. Die taxateurs hoeven niet alle woningen in heel Rotterdam te taxeren, dat zou onbegonnen werk zijn. De taxateurs taxeren meerdere panden per jaar en de gegevens worden genoteerd in een speciaal daarvoor gebruikt computerprogramma. Ook de gegevens van verkochte panden rondom de peildatum (1 januari voorgaand jaar) en de gegevens van het Kadaster worden in dit systeem genoteerd. Zo kan worden bekeken welke panden vergelijkbaar zijn, bijvoorbeeld evenveel inhoud, oppervlak, garage of dakkapel. Ook de buurt moet (een beetje) overeenkomen. Vergelijkbare woningen krijgen een vergelijkbare WOZ waarde. Op de aanslag Gemeentelijke heffingen is te zien met welke twee panden uw huis wordt vergeleken. Het bedrag van de WOZ waarde van uw woning wordt ook als grondslag gebruikt voor verschillende soorten belastingen en heffingen

WOZ waarde Rotterdam goed controleren

Omdat de WOZ waarde Rotterdam ook wordt gebruikt als grondslag voor verschillende belastingen en heffingen is het belangrijk om de WOZ aanslag goed te controleren. Wanneer de WOZ aanslag te hoog is, betaalt u ook teveel belasting. Start met het controleren van de gegevens door de gegevens van de vergelijkbare woningen met de gegevens van uw woning te vergelijken. Denk hierbij aan:

·                Rijtjes woning, vrijstaande woning, twee onder een kap

·                Wel of geen garage of dakkapel

·                Inhoud van de woning en oppervlakte van het perceel

·                De ligging van de woning; groen, scholen, winkels, snelwegen, industrie, 

Wanneer deze punten niet overeenkomen kan het zijn dat dit een bezwaarpunt oplevert. Met bezwaarpunten kunt u WOZ bezwaar aantekenen. Andere punten die als bezwaarpunt kunnen worden gezien zijn:

·                Achterstallig onderhoud

·                Geen of geen noemenswaardige isolatie

WOZ waarde stijgt dit jaar voor iedereen

Volgens het AD op 30 september 2021, stijgt de WOZ waarde Rotterdam dit jaar voor iedereen. Dat is niet vreemd want de WOZ waarde wordt bepaald naar de waarde van de woningen. De WOZ waarde 2022 is de waarde die de woning had op 1 januari van 2021. Het AD verwacht dat de WOZ waarde van de woningen dit jaar rond de 7 % zal zijn, waarbij Rotterdam, volgens het AD, eerder op een stijging van 10 tot 11 % zal uitkomen. Elke huizenbezitter krijgt aan het begin van het jaar een nieuwe WOZ beschikking in de brievenbus. De WOZ waarde vormt ook de grondslag voor belastingen en heffingen:

·                Inkomstenbelasting (woningbezitters)

·                Gemeentelijke onroerendezaakbelasting

·                Waterschapsomslag (waterheffing)

·                Erfbelasting

·                Eigenwoningforfait (bij woningbezitters)

·                Vermogensrendementsheffing van de Rijksoverheid (woningbezitters)

WOZ bezwaar aantekenen

Hoe hoger de WOZ waarde Rotterdam, hoe hoger de belastingen die u opgelegd krijgt. Denkt u, na controle, dat de WOZ waarde van uw woning te hoog is getaxeerd, dan kunt u hiertegen bezwaar aantekenen of gratis laten aantekenen door een gespecialiseerd bezwaarmakers bureau. Bij een bezwaarmakers bureau hebben ze juristen en taxateurs in dienst die precies weten hoe bezwaar maken in zijn werk gaat. Daarvoor bekijken ze eerst de aanslag en de argumenten die u heeft. Vinden zij dit ook niet juist dan kunnen zij voor u het bezwaar aantekenen nadat u het bureau heeft gemachtigd om dit te doen. LET OP; dat kan alleen binnen 6 weken na dagtekening van de aanslag gemeentelijke Heffingen! U heeft dus niet zo veel tijd om bezwaar aan te tekenen.