Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Handel | Detailhandel / Optimale verduistering creëren met rolgordijnen

Optimale verduistering creëren met rolgordijnen

Sharing is caring

Het is weer zomer, en bij de zomer komen er een heleboel leuke dingen kijken zoals barbecueën, zwemmen en warm weer. Toch is de zomer niet perfect en zijn er ook een aantal mindere aspecten zoals de muggen die weer tot leven komen, de wespen die om ons heen zoemen en de felle zon die ’s Ochtens vroeg al op onze ramen brandt. Dit laatste is een probleem voor velen van ons die hun nachtrust willen pakken. Slaap is misschien wel het belangrijkste onderdeel van je dag en word vaak onderschat. Een goede nachtrust van 8 à 9 uur zonder onderbroken te worden is nodig om je batterij weer helemaal op te laden voor de volgende dag. Om de optimale verduistering te creëren voor je nachtrust is raamdecoratie de beste optie! Maar welke raamdecoratie is nou geschikt om deze optimale verduistering te creëren en om die felle ochtend zon buiten te houden?

Verduisterende rolgordijnen

Verduisterende rolgordijnen zijn ideaal wanneer je doel is om een optimale verduistering te creëren in je slaapkamer of andere ruimtes. Ze zijn verkrijgbaar in een grote hoeveelheid soorten, maten en kleuren. De bedieningsmogelijkheden zijn ook verder ontwikkeld en dus is het tegenwoordig niet alleen meer mogelijk doormiddel van een trekkoord maar er is ook de optie om elektrische rolgordijnen aan te schaffen die je doormiddel van een afstandsbediening omhoog en omlaag kan laten zakken. Rolgordijnen laten altijd nog een kleine kieren licht door aan de zijkanten, als je dus die optimale verduistering wilt hebben is het van belang om rolgordijnen aan te schaffen met zijprofielen. Deze zijprofielen zorgen ervoor dat die kleine kieren helemaal afgedekt worden waardoor het licht compleet buitengesloten wordt.

Voordelen van een verduisterend rolgordijn

Verduisterende rolgordijnen zijn er in alle soorten en maten. Als jouw maat niet tussen de standaardmaten zit is dat geen probleem, alle rolgordijnen kunnen op maat gemaakt worden. Met verduisterende rolgordijnen houd je 100% van de binnenkomende lichtinval tegen. Dit brengt voordelen met zich mee zoals dat je interieur niet verkleurd en je jezelf beschermd tegen de schadelijke Uv-stralen van de zon. Door de speciale coating van de verduisterende rolgordijnen wordt niet alleen het licht geblokkeerd maar het werkt ook isolerend doordat de kou en warmte van buitend wordt geweerd. Dit zie je zowel in de zomer als in de winter aan het einde van de maand ook terug op je energierekening. Ze houden namelijk in de winter de warmte binnen en houden zomers de warmte buiten waardoor je airco of verwarming minder hard hoeft te werken.