Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Handel | Detailhandel / Fietsen in het gooi?

Fietsen in het gooi?

Sharing is caring

Wanneer je een dames of heren elektrische fiets heb gekocht wil je vaak er lekker mee gaan fietsen. Wat is dan een nog mooiere plek dan het gooi in de randstad? Een ideale plek om voor een fietsvakantie of iets anders om naar toe te gaan. Je komt in het voor iedereen wel wat tegen: historische steden zoals Naarden voor de fans van de tachtig jarige oorlog of plekken waar ze Gooische vrouwen hebben opgenomen. Voor alle fans van goede televisie serie. Het Gooi ligt ook mooi in het centrum van Nederland, ten westen van Hilversum waar je niet lang ervoor hoeft te fietsen. Misschien dat fans van Gooische vrouwen uit Limburg en Groningen wat verder moeten fietsen maar dat is het offer waard, toch?

Een luxe plek

Je moet wel een e bike bezorgfiets kopen om er bij te passen want in het Gooi zitten de echte levensgenieters. Misschien heb je nog nooit op een terras in Naarden gezeten maar om daar bij te passen kun je niet zomaar met een oude fiets van je grootouders daar gaan fietsen. Het Gooi is een plek waar iedereen alleen Hertog Jan drinkt. En als je daar op een terras Bavaria besteld word je weggestuurd. Je ziet dit luxe aspect ook terug in Gooische vrouwen natuurlijk. Deze serie gaat over huisvrouwen die in het Gooi leven en voor niet-rijke mensen is het een raar leven dat ze leiden. Ze gaan in Gooische vrouwen bijvoorbeeld naar een therapeut die duurder is dan een echte therapeut maar niet gestudeerd heeft.

Prachtige natuur in het Gooi

Maar als mensen je niet zo aan staan dan hoef je je geen zorgen te maken want je kunt tijdens je fietsvakantie alle mensen vermijden en alleen genieten van de groene heuvels en het charmante landschap. Het Gooi heeft een tamelijk uniek landschap binnen de Nederlanden. Het landschap ligt op een hoge zandheuvel die onderdeel is van de Utrechtse Zandheuvel. Je hebt een bosrijk gebied op de zandheuvel en dan groene weides aan de zijkanten. Ook is er een grote hoeveelheid reliëf in het Gooi dus je moet wel effe een heuveltje op kunnen fietsen wat voor sommige mensen wennen is. Maar is een grote biodiversiteit in het Gooi aanwezig en dankzij het dure leven zijn er niet al te veel mensen in het Gooi.

Een rijke historie

Het Gooi heeft een rijke geschiedenis zoals je eigenlijk wel zou moeten weten. Naarden bijvoorbeeld was slachtoffer van een hele wrede plundering en massamoord tijdens de tachtig jarige oorlog. Onder bevel van  Fadrique Álvarez de Toledo vermoorden Spanjaarden een groot gedeelte van de stad en plunderden ze alles wat waarde had en ze mee konden nemen. Deze slachting was aanleiding voor de pacificatie van Gent en een tijdelijke vereniging van Nederland en België. Of wat tegenwoordig België heet. Vroeger hete de hele Benelux gewoon de Nederlanden met noord en zuid als aanduiding voor wat nu Nederland en België heet.