Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Gezondheidszorg en welzijnszorg / Waarom een personal trainer Rotterdam raadplegen?

Waarom een personal trainer Rotterdam raadplegen?

Sharing is caring

De weg naar het bereiken van je persoonlijke gezondheidsdoelen vereist het soort doorzettingsvermogen en oefening dat moeilijk te vinden kan zijn in je eentje. Een personal trainer kan het antwoord zijn als in vorm komen bovenaan je prioriteitenlijstje staat.

Hier zijn maar een paar van de vele voordelen van een personal trainer:

5 voordelen van trainen met een personal trainer

1. Stel doelgerichte doelen

De expertise van een personal trainer inroepen helpt je je doelen te verfijnen van "in vorm komen" tot "X fitness mijlpalen bereiken in X hoeveelheid tijd". Een trainer zal ook de achtergrond en kennis hebben om realistische doelen te bepalen die aansluiten bij jouw visie op een gezonde toekomst.

2. Blijf verantwoordelijk en gemotiveerd

Als je de enige bent die voor een afspraak ingepland staat, wordt het veel te gemakkelijk om je afspraak te verbreken en de sportschool voor de week over te slaan. Wanneer een personal trainer erop rekent dat je komt opdagen, is de kans veel groter dat je je doelen doorzet. Personal trainers helpen je ook om je niet te laten verslappen tijdens je eigenlijke training.

3. Oefen met de juiste vorm

Zonder het advies van een professional op het gebied van fitness kun je bij het trainen verkeerde technieken gebruiken die tot ineffectiviteit en blessures kunnen leiden. Voor een optimale lichamelijke veiligheid raadpleeg je een trainer die je de weg kan wijzen naar de juiste manieren om je in te spannen.

4. Personaliseer je routine

Als je een-op-een met een trainer werkt, kun je een trainingsprogramma ontwikkelen en afstemmen dat 100 procent specifiek op jouw behoeften is afgestemd. Als je krachttraining zoekt om beter te worden in een bepaalde sport, kan een trainer je helpen. Als je kilo's kwijt wilt, kan een trainer helpen. Een van de beste kanten van een personal trainer is dat je je niet hoeft af te stemmen op iemand anders zijn doelen dan die van jezelf.

5. Ontvang voortdurende steun

Het hebben van een vertrouwenspersoon en steunsysteem geeft je de mentale energie om je doelen vol te houden en echte resultaten te zien. Een personal trainer geeft je aanmoediging en oordeelt niet over je, ongeacht waar je staat op je fitnessreis.

Je kunt tijd verspillen in de sportschool, of je kunt er verstandig mee omgaan. Ieders lichaam is anders en zal daarom op een iets andere manier op lichaamsbeweging reageren, en het zal afhangen van hun doelen. Een Personal Trainer Rotterdam kan helpen bij het bepalen van de beste oefeningen en frequentie om mensen te ondersteunen bij het bereiken van realistische en haalbare doelen. Zonder dit kunnen mensen niet alleen tijd en geld verspillen, maar ook hun motivatie verliezen. Mensen kunnen meer waarde uit hun investering halen door een persoonlijke evaluatie en trainingsschema, die structuur, steun en hulp bieden bij het stellen van doelen. 

Veel mensen die beginnen met lid worden van een sportschool verwijzen dat ze zich overweldigd voelen door de verschillende voorzieningen en niet weten hoe ze de verschillende soorten apparatuur moeten gebruiken. Daarom moet aan alle nieuwe leden een introductie aangeboden worden. Al te vaak voelen sportschoolgebruikers zich dus onwetend over hoe ze moeten trainen, en vaak zijn ze te beschaamd om hulp te vragen. Dit gebrek aan richting kan ertoe leiden dat men de training van iemand anders volgt omdat die persoon lijkt te weten wat hij deed of er lichamelijk goed uitziet.

Welzijn is zo individueel; het is gewoon logisch dat iedereen een plan nodig heeft dat rond hem en zijn behoeften is opgebouwd. Het kopiëren van andermans training in de sportschool zal niet alleen waarschijnlijk weinig effectief blijken, omdat het niet op jou afgestemd is, maar het kan ook tot blessures leiden.

Inzicht in je training

Mensen moeten een basiskennis hebben van de belangrijkste maatstaven die gebruikt kunnen worden om een effectiever trainingsschema te personaliseren, zoals het kennen van hun hartslag in rust, bloeddruk, aerobe conditie tussen andere. 

Andere indicatoren zoals vroegere of bestaande blessures, gewrichtsmobiliteit, lichaamsvetpercentage kunnen gebruikt worden om een op maat gemaakt fitnessprogramma te plannen op basis van iemands doelen en/of om de vorderingen bij te houden. De vorderingen moeten gemeten worden, en de trainingen periodiek opnieuw bekeken.

Uitgelicht: Personal trainer Rotterdam, AAN HUIS | Coronaproof | Vrouwelijke trainers

De mentale uitdaging

Maar als het om gezondheid en fitness gaat, is niet alleen het fysieke belangrijk; ook de psychologische 'bereidheid tot verandering' kan de prestaties, en dus de prestaties, in de sportschool beïnvloeden. 

Een van de redenen waarom we geneigd zijn niet aan verandering te beginnen of het vol te houden, is dat het moeite en ongemak kan kosten. 

We kunnen bijvoorbeeld denken dat het buiten koud zal zijn als we van plan zijn te gaan hardlopen, of dat het 'pijn' zal doen en ongemak zal veroorzaken. Om dit tegen te gaan kan positieve visuele beeldspraak nuttig zijn. Regelmatige sessies met een personal trainer kunnen je de oppepper geven die je nodig hebt en iemand in je hoek hebben om je te stimuleren en aan te moedigen kan lonend zijn.

Een persoonlijke benadering van fitness moet je ook geestelijk als lichamelijk uitdagen, zodat je niet verveeld raakt en je naar een hoger niveau tillen. Je zou een routine voor je moeten ontwikkelen met veel afwisseling van oefeningen om je van dat plateau af te houden.