Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Gezondheidszorg en welzijnszorg / Hoe werkt het proces van een haartransplantatie?

Hoe werkt het proces van een haartransplantatie?

Sharing is caring

Veel mensen krijgen helaas op volwassen leeftijd te maken met haaruitval met kale plekken als gevolg. Ondanks dat kaalheid vooral wordt besproken als mannelijk fenomeen, treft het ook vrouwen. Vrouwen worden nooit volledig kaal, maar ze zullen last krijgen van dun haar of kale plekken. Wanneer je hier last van krijgt, kun je ervoor kiezen om een haartransplantatie te ondergaan. Het lijkt voor velen een nieuwe, moderne techniek, maar toch werd de eerste haartransplantatie al in 1822 (!) uitgevoerd. Maar, hoe werkt nu zo’n haartransplantatie?

Keuze van haartransplantatie

Wat veel mensen niet weten, is dat je niet per se naar het buitenland hoeft voor een haarimplantatie. Ook in Nederland kunnen ze goed inzicht krijgen in jouw eigen unieke situatie en zal er een persoonlijke benadering plaatsvinden. Haaruitval, inhammen of kaalheid; voor ieder probleem is er een individueel behandelplan beschikbaar. Zo heeft Visus Haarkliniek bijvoorbeeld al meer dan 30.000.000 haarzakjes getransplanteerd (!) waarbij ze met een 3D-simulatieprogramma van tevoren een weergave van het eindresultaat aan jou kunnen laten zien. Jup, ook in Nederland!

Hoe gaat het in zijn werk?

Er is geen vaste methode om een haartransplantatie uit te voeren. Er zijn verschillende technieken die ervoor kunnen zorgen dat jouw haartransplantatie succesvol verloopt. Bij alle technieken wordt eerst de hoofdhuid verdoofd, waarbij er vervolgens kleine openingen in de huid worden gemaakt waar de haarwortels moeten worden teruggeplaatst. Deze haarzakjes kunnen worden weggehaald met een rond mesje of er kan een stukje huid worden getransplanteerd. Het is belangrijk dat de haarimplantatie zo snel mogelijk gebeurd, omdat de haarwortels graag weer snel van bloed en voedingsstoffen willen worden voorzien. Om deze reden kan een implantatie in één keer worden uitgevoerd waarbij je de hele dag kwijt bent of de behandeling kan in meerdere sessies worden uitgevoerd.

Herstel na haartransplantatie

Wanneer je een haartransplantatie achter de rug hebt, kun je denken aan een hersteltijd van enkele weken. Ondanks dat de getransplanteerde haren na een paar dagen weer vastgroeien, kan het een aantal maanden duren voordat je haren weer gaan groeien. Geduld is een schone zaak! Net zoals iedere operatieve ingreep, kunnen er bijwerkingen optreden zoals complicaties en verlittekening. Samen met de nabehandelingen kun je er voor zorgen dat de bijwerkingen tot een minimum beperkt worden. Vaak vindt de laatste controle plaats 9 tot 12 maanden na de ingreep van de haartransplantatie.