Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Gezondheidszorg en welzijnszorg / Eerste papieren doktersglossy gelanceerd door Compendium Geneeskunde

Eerste papieren doktersglossy gelanceerd door Compendium Geneeskunde

Sharing is caring

De eerste fysieke doktersglossy is gelanceerd door het Compendium Geneeskunde in de introductieweken van de faculteiten Geneeskunde in Nederland. Dit zomerboek is speciaal gemaakt voor professionals in de medische zorg en staat vol met puzzels, kleurplaten en interviews. De papieren exemplaren zullen worden uitgedeeld in de kennismakingsweken van de verschillende universiteiten.

 

In 2020 lanceerde Compendium Geneeskunde al een digitale versie van het zomerboek en werd er ook een winterboek gemaakt. De zorgprofessionals en geneeskunde studenten ontvingen deze digitale boeken al met veel enthousiasme. De glossy’s werden meer dan 6000 maal gedownload. “Glossy’s zijn echt populair,” zeggen oprichters van het Compendium Veerle Smit en Romée Snijders, “daarom wilden we nu ook een papieren exemplaar maken.”

 

Van digitale naar papieren doktersglossy

Oorspronkelijk ontstond het idee voor een zomerboek bij het team van Compendium Geneeskunde. Zij bedachten een Tina Zomerboek, maar dan voor medische professionals. Na de digitale versies van het zomer- en het winterboek, lanceert het Compendium nu het eerste fysieke exemplaar voor de zomer. Het team heeft er hard aan gewerkt en is erg trots op het resultaat. Het kriebelt al voor een fysieke versie voor de winter.

 

Praktijkverhalen

De glossy is gevuld met praktijkverhalen over onderzoeken en in de interviews worden de ervaringen rondom het lopen van co-schappen gedeeld. Daarnaast is er een artikel over het doktershandschrift en een interview met een arts in Afrika, Nathasja van Leeuwen. De nieuwste rubriek in de glossy heet ‘lockdown confessions’, waarin diverse herkenbare blunders worde verteld. Ook zijn er tips voor podcasts en boeken. Romée Snijders en Veerle Smit vertellen hun verhaal over hun studie geneeskunde die ertoe leidde om een medische uitgeverij op te zetten. Het merendeel van de drieduizend glossy’s wordt uitgedeeld aan studenten geneeskunde die meedoen met de introductieweken van hun universiteit. De zomerglossy kan hier gedownload worden. Deze week worden de papieren versies verspreid.