Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Communicatie en Media / Welke banen zijn geschikt voor mij?

Welke banen zijn geschikt voor mij?

Sharing is caring

Het vinden van een baan is niet altijd een makkelijke opgave. Voor sommige mensen kan het lastig zijn om een leuke baan te vinden die goed bij ze past. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om te kijken welke vacatures Rotterdam er geschikt voor je zijn. Een van de factoren waar je rekening mee moet houden bij het zoeken naar een baan zijn je persoonlijke interesses. Wat vind je leuk en waar krijg je energie van? In deze blog lees je meer over welke stappen je kunt ondernemen om een leuke baan te vinden die bij jou past.

Doe een online test

Tegenwoordig is het mogelijk om online beroepstesten te doen. Deze testen vertellen jou aan de hand van een aantal vragen waar jouw interesses liggen en wat jij leuk vindt om te doen. Het gaat hierbij ook om werkgerelateerde situaties. Zo kan er bijvoorbeeld uit een test komen dat jij het leuk vindt om samen te werken met mensen, maar het minder leuk vindt om leiding te geven. De meeste beroepstesten geven ook een uitkomst op het gebied van interesses. Een test voor jou duidelijk maken of je liever binnen of buiten werkt en of je liever in een team of alleen werkt. Op basis hiervan kun je gericht gaan zoeken naar een nieuwe baan.

Wie ben jij als persoon

Wanneer je op zoekt bent naar een nieuwe baan is het ook belangrijk om rekening te houden met jouw persoonlijke kenmerken. Deze kenmerken zijn namelijk van grote invloed op jouw loopbaan. Wanneer jij een geboren leider bent is het een verstandig besluit om je te gaan verdiepen in leidinggevende functies. Misschien ben jij wel heel erg creatief en werk je graag met je handen? Dan is het handig om hier rekening mee te houden wanneer je zoekt naar vacatures. Zodra je een baan hebt waar jij als persoon goed bij past is de kans een stuk groter dat je gelukkig bent in je werk.